logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Diferențele dintre visele bărbaților și ale femeilor

Conform site-ului psychologytoday.com, visele bărbaților diferă de cele ale femeilor. Femeile își amintesc mai multe vise decât bărbații și totodată sunt predispuse la coșmaruri mai des decât aceștia.

Alte statistici prezentate de cercetători spun că în timp ce bărbații visează mai mulți bărbați decât femei (67% bărbați), reprezentantele sexului feminin visează în proporții aproximativ egale (48% femei) atât bărbați, cât și femei. Această statistică ne arată așadar că dacă bărbații se gândesc cel mai des la femei atunci când sunt conștienți, în somn se pare că visează la bărbați.

Totuși, să nu credeți că bărbații se visează în situații intime cu alți bărbați. Cele mai multe vise ale masculilor se referă la relații agresive cu alții de același sex (în general străini). În același timp, femeile visează la interacțiuni mai familiare cu persoanele visate, interacțiuni care au loc în împrejurări familiare.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Una dintre teoriile care încearcă să explice aceste diferențe are legătură cu modul în care fiecare sex este crescut. Așadar, bărbații sunt întotdeauna predispuși spre violență, în timp ce femeile tind spre socializare.

O altă teorie interesantă, legată direct de evoluția speciei umane, spune că femeile sunt sexul care trebuie ales în natură. Adică ele sunt cele pentru care trebuie să se lupte bărbații, nu invers. Din acest motiv, între bărbați a crescut nevoia și dorința de dominație asupra celorlalți, tocmai pentru a obține femeia pe care și-o doresc. Acest lucru poate fi observat și în rândul animalelor. Să ne uităm spre exemplu către cerbii care se luptă pentru dominația teritoriului și pentru acapararea turmei. La fel și cu leii, lupii și multe alte animale care trăiesc în grup.

Cu toate acestea, trebuie să ținem seama că, în ciuda acestei teorii de selecție a sexului, de-a lungul istoriei bărbații au fost cei care au plecat întotdeauna în războaie și nu au făcut-o mereu pentru femei. Deci până la urmă, s-ar putea totuși ca bărbații să aibă violența în sânge din naștere și ca aceasta să se manifeste și în vise, în timp ce femeile sunt mai pașnice și mai sociabile.

Tu ce părere ai despre subiect? De ce crezi că bărbații și femeile visează diferit?

Află mai multe și despre culorile din vise.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *