logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Întrebări frecvente despre coșmaruri

Pentru cei mai mulți dintre noi, coșmarurile sunt doar experiențe rare, chiar dacă se pot dovedi destul de terifiante. Pentru unii însă, coșmarurile apar foarte des și ruinează complet somnul și odihna acestor persoane. Mai multe informații despre coșmaruri puteți găsi în răspunsurile la întrebările de mai jos, prezentate de site-ul asdreams.org:

Ce este un coșmar?

Un coșmar este un vis foarte deranjant care de obicei forțează o trezire cel puțin parțială. Persoana care experimentează un coșmar trece prin mai multe emoții în doar câteva minute. Printre acestea se numără furia, vina, tristețea și depresia, dar cel mai des întâlnim frica și anxietatea. Subiectul coșmarurilor variază de la o persoană la alta, dar cercetătorii susțin că cel mai comun vis urât este cel în care persoana este urmărită de un animal sau de o figură ireală.

Cine are coșmaruri?

La un moment dat în viață, aproape toată lumea experimentează coșmarurile. Cei mai mulți copii au coșmaruri în perioadele de 3-4 ani și 7-8 ani. Coșmarurile par a fi parte din dezvoltarea normală a unei persoane.

Ce anume cauzează coșmarurile?

Cele mai multe coșmaruri sunt cauzate de medicamentație sau anumite droguri, dar și prin încetarea bruscă a consumului acestora. Alte cauze ar mai fi situațiile de boală și febră. Specialiștii susțin că cele mai dese cauze în apariția coșmarurilor la copii sunt legate de problemele pe care aceștia le întâmpină în încercările de a depăși temerile și obstacolele normale, specifice copilăriei. Mulți oameni experimentează coșmarurile în urma unui incidente dramatic precum o operație, pierderea cuiva drag, un atac fizic sau un accident sever. În această categorie intră și coșmarurile soldaților sau veteranilor de război.

Ce se poate face pentru a preveni coșmarurile?

Dacă o persoană suferă constant de apariția coșmarurilor, se pot găsi multiple metode de vndecare sau cel puțin de reducere. În cazul în care cauza principală nu este legată de droguri, medicamentație sau boală, cea mai bună soluție ar fi discuția cu un psihiatru. Este recomandată și încurajarea copiilor să discute despre coșmarurile lor cu părinții sau alți adulți, dar în general aceștia nu au nevoie de tratament. Coșmarurile care repetă un eveniment traumatic reflectă un proces psihic de vindecare normal, iar frecvența viselor se va reduce tot mai mult, în timp.

Ai și alte întrebări legate de coșmaruri? Lasă-le în comentariile de mai jos să le discutăm împreună.

Vezi și citate despre vise și visuri ale oamenilor celebri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *