Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia balanței

Cel de-al șaptelea semn zodiacal din horoscop este și singurul care nu reprezintă o ființă vie. El este reprezentat de o balanță. Nativii din zodia balanței sunt cei care se nasc între 24 septembrie și 23 octombrie. Este posibil ca această constelație să fie numită balanță datorită faptului că atunci când soarele intră în această parte a elipsei, are loc echinocțiul de toamnă în emisfera nordică, eveniment în cadrul căruia ziua și noaptea sunt egale. Balanța e asociată cu elementul aerului.

Mitologie

Este singurul semn zodiacal care nu reprezintă o ființă vie, ci un obiect. Acest lucru vine din mitologia antică babiloniană, unde era cunoscut drept MUL Zibanu (însemnând echilibru) sau cleștii scorpionului. Și în mitologia grecească era cunoscut drept cleștii scorpionului și încă de atunci a fost asociat cu legea și corectitudinea grecească. Aici, este identificată ca balanța ținută de Astrea (zeița fecioară). Pe de altă parte, în mitologia romană, balanța este asociată zeiței Iustitia, zeița legii și a dreptății. Atât în mitologia greacă, cât și în cea romană, balanța este obiectul folosit de zeitate și nu zeitatea în sine. Constelația a fost formată doar în Roma Antică, atunci când a început să simbolizeze balanța zeiței dreptății.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Planeta care influențează nativii din zodia balanței este Venus, ceea ce face ca balanțele să fie romantici și afectuoși. Cei născuți sub această zodie vor să dea ce-i mai bun celor pe care îi iubesc. Totodată aceștia se străduiesc să fie juşti, diplomatici și corecți. Ei dau dovadă de o gândire analitică, se orientează spre dreptate și se folosesc de diplomație. Sunt persoane foarte încrezătoare în ele. Pe de altă parte, sunt foarte indecise, își schimbă constant părerea, fiind influențați constant de părerile celor din jur. Sunt foarte ușor de influențat și din acest motiv pot să piardă din încrederea celor din jur. Totodată, balanțele au așteptarea ca persoanele care le înconjoară să le ofere tot și sunt predispuse să dea multe ordine celorlalți.

Compatibilități

Când vine vorba de compatibilități, balanța se potrivește foarte bine cu nativi din zodia gemeni, vărsător, săgetător sau leu. Alături de aceste zodii, nativul din zodia balanței își poate exercita simţul diplomatic, nevoia de intelectualitate și se poate bucura de o relație fără gelozii.

În carieră, nativii din zodia balanță se potrivesc cel mai bine în profesii precum cea de jurnalist, designer, director creativ, makeup artist, critic culinar, militant pentru drepturile omului sau mediator.

Numerele norocoase ale balanței sunt 1, 6, 25, 33, 34 și 41, iar piatra prețioasă care poartă noroc îi este opalul.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *