Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia capricornului

Cel de-al zecelea semn al zodiacului este și cel care își intră în drepturi deodată cu solstițiul de iarnă. Cei aflați sub protecția capricornului sunt născuți între 22 decembrie și 20 ianuarie. Capricornul este reprezentat simbolic de un „v „cu buclă, iar animalul care patronează această zodie este pe jumătate o capră cu coarne curbate și pe jumătate pește. Elementul care influențează această zodie este pământul.

Mitologie

În mitologia sumeriană, capricornul era bazat pe zeul primordial al înțelepciunii și al apelor, Enki. Acesta avea capul și trunchiul unei capre de munte, însă de la brâu în jos avea o coadă de pește. Aceeași zeitate a fost cunoscută mai târziu în mitologia babiloniană drept Ea. Enki era zeul care patrona orașul Eridu și ulterior întreaga Mesopotamie. Era considerat zeul creaţiei, inteligenței și a apelor de către aceștia. Deși originea numelui nu este cunoscută în totalitate, se pare că Enki s-ar putea traduce drept „lord al pământului”.

În mitologia greacă, semnul zodiacal și constelația din care face parte este asociată cu Amalteea, capra care l-a alăptat pe Zeus, când era copil, după ce mama acestuia, Rhea, l-a salvat de la a fi devorat de tatăl său, Cronos. În Olimp, cornul rupt al Amaltheei a fost transformat în Cornucopia sau Cornul Abundenței și este imaginat de cele mai multe ori ca fiind un corn de capră, din care ies roade precum fructe, flori și nuci.

O altă posibilă asociere a capricornului în mitologia greacă este cea cu Pan (sau Aegipan), zeul sălbăticiunii și însoțitorul nimfelor. Numele acestuia vine de la cuvântul grec Paein, care înseamnă a pășuna. Acesta era legat și de fertilitate și anotimpul primăverii în zona Arcadiei, unde locuia. Înfățișarea de capră-pește este dată de legenda potrivit căreia Pan, avea înfățișarea unui zeu-capră, însă acesta a fost atacat de monstrul Typhon și s-a scufundat în fluviul Nil. Partea care a rămas deasupra apei a rămas sub formă de capră, însă partea inferioară, cu care s-a scufundat s-a transformat în coadă de pește.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Capricornul este condus de planeta Saturn, iar în ceea ce privește calitățile sale, orice nativ din această zodie se poate lăuda cu disciplină, bună organizare a timpului și asumarea responsabilităților sale. Are o personalitate pragmatică și o independență care îl ajută atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, capricornul fiind considerat cel mai serios semn zodiacal. Este ambițios, răbdător și înțelept, așa că are toate șansele să obțină tot ce își dorește. Totuși, are obiceiul de a fi încăpățânat și egocentrist, iar timiditatea sa face ca nativul capricorn să comunice destul de greu cu cei din jur. Poate avea o atitudine pesimistă față de viață și, indiferent de câte lucruri obține în viață, continuă să se gândească la el ca la un om care nu și-a îndeplinit menirea. Atunci când nu reușește să se apropie de oamenii din jurul său, acesta poate deveni detașat și retras.

Compatibilități

Dacă vrei să formezi relații de durată, atât când vine vorba de dragoste, cât și în amiciție, trebuie să știi că cel mai bine îți va fi alături de oameni din zodia taurului, peștilor sau fecioarei. Cu nativul taur ai în comun pasiunea pentru siguranță, nativul pești se va simți în siguranță în compania unui capricorn, iar capricornul va învăța să se distreze puțin mai mult, iar o relație cu o fecioară va face ca capricornul să se simtă confortabil, să se atașeze de oameni și să fie sociabil. Ferește-te însă de alți capricorni sau de nativi din zodia racului.

În ceea ce privește numerele norocoase, capricornul se poate baza pe 1, 4, 8, 10, 13, 17, 19, 22 și 26, iar dacă e să ne gândim la pietrele prețioase ale acestei zodii, acestea ar fi obsidianul, care îi întărește autoritatea sau granatul care îi oferă claritate.

Nu în ultimul rând, când vine vorba de carieră, capricornul se pliază perfect pe meserii precum cea de politician, antreprenor, manager sau administrator.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *