Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia fecioarei

Zodia fecioarei, cea de-a șasea din zodiac, îi influențează pe cei născuți între 22 august și 23 septembrie. Semnul zodiacal are ca simbol un „m” și un „l” lipite și reprezintă zeița Astraea, zeița purității și a inocenței. Zodia este asociată cu pământul. Constelația fecioarei este a doua cea mai mare de pe cer, după Hydra.

Mitologie

În mitologia greacă era asociată cu zeița Aestrea (tradus steaua domniței) care era zeitatea virgină a inocenței și purității. Ea este întotdeauna asociată cu zeița justiției, Dike. Se spune că aceasta este ultima dintre nemuritori care a trăit cu oamenii în epoca de aur (una din cele 5 stări de deteriorare ale omului în mitologia grecească). Numele constelației vine din limba latină (virgo. – Inis) care înseamnă fată, fecioară, iar potrivit legendei, spusă de poetul roman Ovidius zeița ar fi plecat de pe pământ în epoca de bronz, când omul a devenit mai ticălos. În fuga sa, Astraea s-a transformat în constelația fecioarei. În mitologia latină este asociată cu Iustitia care veghează asupra constelației cu balanța. În mitologia babiloniană, constelația era cunoscută ca „brazda”, reprezentând spicul de cereale al zeiței Shala. Din acest motiv, constelația este asociată cu fertilitatea și simbolul zodiei este portretizat de o fecioară care ține în mână spice de grâu.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Nativii din zodia fecioară sunt meticuloși, orientați spre detalii. În acest sens nimic nu le scapă din vedere. Cei născuți în această perioadă sunt cunoscuți pentru inteligența și loialitatea de care dau dovadă, alături de răbdare, gândire analitică, seriozitate și disciplină. În mod obișnuit fecioarele sunt percepute ca fiind persoane timide și introvertite, dar sunt de asemenea și firi independente, care știu să se auto motiveze pentru a-și face treaba. Între caracteristicile negative ale fecioarei regăsim neliniștea (un nativ din zodia fecioarei nu va sta în loc până când termină ce are de făcut), scepticismul, inflexibilitatea și tendința de a procrastina (pentru că își setează standarde prea înalte). Fecioarele sunt atrase de stimularea intelectuală, fapte clare, planuri făcute înainte și un simț de stabilitate. Le place să aibă detalii despre tot ce fac, să aducă ordine în haos și să facă liste.

Compatibilități

În ceea ce privește compatibilitatea Fecioarei și relațiile sale cu alte zodii, norocul în dragoste, dar și în materie de prieteni, îl va avea alături de oameni din zodiile taur, rac, scorpion și capricorn. Asta se explică prin faptul că aceste zodii au aproximativ aceleași așteptări și idealuri în ceea ce privește o relație (fie ea amoroasă sau de amiciție) și puteți acționa în concordanță cu așteptările celuilalt.

Din punct de vedere profesional, fecioarele au cele mai mari șanse de dezvoltare în cariere precum cele din domeniul medical (doctori, igienă, asistente, etc), în domeniul analitic (contabili, analiști, matematicieni sau oameni de laborator), dar și ca bibliotecari, profesori sau funcționari publici.

Când vine vorba de noroc, fecioara are numărul norocos 5. Totodată, 5, 14, 23, 32, 41 sau 50 sunt numere cu o importanță mare în viața fecioarelor, fie ca an, vârstă sau alte semnificații. Piatra norocoasă a fecioarei este un cuarț numit carneol.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *