Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia peștilor

Am pășit în luna celei de-a douăsprezecea zodie din horoscop, zodia peștilor, iar aceasta îi cuprinde pe toți cei născuți între 19 februarie și 20 martie. Drept simbol regăsim doi pești care înoată în direcții opuse, iar peștele reprezintă ichtiocentaurii care au ajutat-o pe Afrodita să se nască din mare. Așa cum este de așteptat, elementul peștilor este apa.

Mitologie

Zodia peștilor este una dintre cele mai învechite zodii cunoscute de astrologi. Astfel, babilonienii au denumit constelația „panglica peștilor” (DU.NU.NU). Pe de altă parte, pentru greci, constelația avea însemnătate în legătură cu Afrodita și Eros. Se spune că aceștia au sărit în mare li s-au transformat în pești pentru a scăpa de monstrul Typhon care îi urmărea. Pentru a nu se pierde unul de celălalt, cei doi zei și-au legat o sfoară care îi conecta. Typhon, considerat tatăl tuturor monștrilor, a fost trimis de către Zeița Primordială Gaia, să distrugă toți zeii din olimp. Zeul Pan a reușist să îi avertizeze pe toți, înainte să se scufunde în Eufrat și să devină jumătate pește, jumătate capră. O altă variantă a mitului spune că peștii au fost cei care i-au ajutat pe Afordita și pe fiul său să scape de Typhon, nu că zeitățile s-ar fi transformat în asta. Un alt mit susținea că un ou ar fi căzut în râul Eufrat și că peștii l-ar fi adus la mal, unde porumbeii l-au clocit, iar din acel ou a ieșit Afrodita. Datorită acestei acțiuni, Venus ar fi urcat peștii în cer, ca semn de mulțumire. Romanii au adoptat în mare parte mitologia grecească, schimbând doar numele zeităților, din Afrodita în Venus și din Eros în Cupidon.

În mitologia chineză însă, constelația nu exista ca una de sine stătătoare, ci stelele acesteia erau încorporate în diferite alte constelații. Majoritatea stelelor piscum făceau parte din constelația „Wai-ping” (gardul exterior), despre care se spunea că protejează un fermier de porci și animalele acestuia.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Nativul din zodia peștilor este cunoscut drept visătorul, romanticul zodiacului. Acesta este prietenos și plin de compasiune, întotdeauna ajutând pe oricine are nevoie. Este înțelept, artistic și intuitiv, însă nu doar atât, el dă dovadă de empatie și inteligență emoțională. Mai mult, cineva născut în această zodie, poate fi adaptabil și poate avea o imaginație bogată. Pe de altă parte însă, acesta are nevoie de un partener care să domine relația. În mod contrar, poate deveni leneș, depresiv sau prea sensibil emoțional. Un alt motiv pentru care are nevoie de un partener dominant este faptul că are tendința să fie indecis.

Compatibilități

Cele mai potrivite semne zodiacale pentru nativul pești sunt cei născuți în zodia racului sau a scorpionului, dar și a taurului sau a capricornului. Asta pentru că cei din aceste patru zodii îi vor transmite cele mai puternice emoții.

În ceea ce privește numerele norocoase ale peștilor, acestea includ 3, 7, 12, 16, 21, 25, 30, 34, 43 și 52. Pietrele prețioase care îl influențează pozitiv sunt heliotropul, acvamarinul și opalul, care îl vor ghida și îi pot aduce pace interioară.

Pe de altă parte, peștii sunt persoane ideale pentru o carieră legată de spiritual, precum călugăria sau preoția. Totodată, acesta poate deveni terapist, barman, profesor, farmacist sau fotograf.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *