Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia săgetătorului

Reprezentarea celui de-al nouălea semn din zodiac, săgetătorul, este bazată pe centaurul Chirion, care l-a învățat pe Ahile să tragă cu arcul. Săgetătorul are drept simbol o săgeată stilizată și este reprezentată de un centaur (jumătate om, jumătate cal). Dacă ești născut între 22 noiembrie și 21 decembrie, ești născut sub zodia săgetătorului, cel care face un pod de trecere între tărâmul animalelor și cel al oamenilor. Acest semn zodiacal este dominat de elementul focului.

Mitologie

În mitologia babiloniană, săgetătorul e asociat cu zeul Nergal, o creatură asemănătoarea unui centaur, care trage cu o săgeată din arc. Acesta era ilustrat ca având aripi, două capete – unul de om și unul de panteră, însă care avea și o coadă de scorpion pe lângă cea de cal. În Sumer, acesta purta numele Pabilsag și era compus din două elemente: Pabil, însemnând strămoș pe latură paternă și Sag, însemnând șef sau căpătâi. Astfel că Pabilsag era considerat căpătâiul strămoșilor acestora. El era reprezentat imagistic asemănător cu reprezentarea întâlnită acum la săgetător.

În mitologia greacă, săgetătorul se identifică cu un centaur, pe jumătate om, pe jumătate cal, datorită influențelor sumeriene. Unele legende spun că centaurul ar fi Chiron, fiul lui Saturn și cel care i-a fost mentor în tirul cu arcul, lui Ahile. Alte legende spun că, de fapt, Chiron ar fi reprezentat în constelația Centaurus, nu în cea a săgetătorului. Se spune că Chiron a inventat această constelație, pentru a ghida argonauții care căutau lâna de aur. Pe de altă parte, tot în mitologia greacă este întâlnită o altă legendă legată de constelația săgetătorului, potrivit căreia constelația se identifică prin arcașul, nu printr-un centaur, ci prin satirul Crotus, fiul lui Pan, care este acreditat de greci ca fiind întemeietorul tirului cu arcul. Se spune că acesta trăia alături de muze, pe care mama lui le-a dădăcit, iar pentru că le apăra, acestea l-au rugat pe Zeus să îl urce printre stele, ceea ce s-a i întâmplat. Crotus era un vânător iscusit, iar în constelație, săgeata acestuia este țintită spre steaua Antares, numită și inima scorpionului. Săgetătorul stă în gardă, pregătit să atace scorpionul, dacă acesta intenționează vreodată să atace constelația lui Hercule, din apropiere, sau pentru a răzbuna uciderea lui Orion.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Săgetătorii sunt influențați de Jupiter, motiv pentru care are o fire rebelă, electrică și impulsivă, dar și extrovertită. Săgetătorii sunt oameni frumoși, inteligenți și onești, care pot fi lideri înnăscuți și se mândresc cu asta. Eu au capacitatea de a fi amuzanți, însă simt nevoia constantă de a cunoaște mai multe lucruri, motiv pentru care, ca să fie fericiți, trebuie să nu le fie îngrădită libertatea.

Pe de altă parte, nativii din zodia săgetătorului se plictisesc ușor și pot deveni rapid aroganți, pentru că sunt o fire sensibilă. Sunt rebeli și impulsivi, pot fi gălăgioși și pot avea o atitudine nepăsătoare, sau pot doar să fie neîndemânatici.

Compatibilități

Născut într-o zodie dominată de elementul focului, acesta se poate dezvolta romantic alături de nativi din alte zodii de foc (berbec și leu) sau alături de nativi din zodiile de aer (vărsător și balanță) care reușesc să îi alimenteze caracterul și să îl tempereze în același timp.

În ceea ce privește numerologia, săgetătorul are ca numere norocoase 3, 12, 21 și 30, iar dacă ar fi să aleagă o piatră prețioasă care să îi influențeze viața, aceasta ar fi Obsidianul, care îi poate oferi claritate și îi poate întări sentimentul de leadership.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește cariera unui săgetător, acesta este un semn flexibil, așa că nu ar trebui să fie cu mirare dacă acesta își schimbă cariera de două sau trei ori pe parcursul vieții. Cele mai potrivite meserii pentru un săgetător sunt cele din industria turismului, precum ghid turistic, agent de turism, dar și alte meserii precum fotograf, profesor, artist sau scriitor. Nu este de neglijat nici faptul că le place să ia riscuri, ceea ce îi face ideali în postura de broker.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *