Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Particularităţi din zodia vărsătorului

Vărsătorul este cel de-al 11-lea semn din zodiac, fiind guvernat de planeta Uranus. Nativii din această zodie sunt născuți între 21 ianuarie și 18 februarie, iar simbolul acesteia este format din două linii frânte paralele, reprezentând valurile apei. Imaginea vărsătorului este, de cele mai multe ori, un om care varsă apă dintr-un vas mare. Elementul din care face parte vărsătorul este aerul.

Mitologie

În Babilonia, constelația Vărsător era identificată sub numele de „GU.LA”, tradus „Cel Măreț”. Aceasta îl reprezenta pe zeul Ea (cel care este simbolul capricornului, însă înainte de atacul monstrului Typhon) vărsând un vas mare cu apă. Se spunea despre acesta că este zeul vieții și că „umple” lumea cu viață din apa care îi curge de pe umeri. Se mai spunea că cele două izvoare de pe umerii săi sunt cele din care se formează fluviile Tigru și Eufrat. Același zeu era asociat și cu inundațiile care aveau loc în zona Mesopotamiei în acea perioadă.

Și oamenii din Egiptul Antic asociau constelația vărsătorului cu inundațiile care aveau loc în fiecare primăvară pe Nil. Aici, se credea că Nilul se umflă și își iese din matcă atunci când Vărsătorul își pune vasul în apă pentru a-l umple.

În mitologia greacă, pe de altă parte, constelația este atribuită legendei lui Ganymede, un băiat de vreo 15 ani care avea grijă de oile tatălui său, pe o pășune. Zeus l-ar fi văzut și ar fi fost uimit de frumusețea acestuia. Atunci, se presupune că Zeus s-a transformat într-un vultur și a coborât de pe muntele Olimp, pe muntele Ida, l-a înșfăcat pe Ganymede în ghearele sale și l-a dus cu el înapoi în muntele Olimp. Acolo, l-ar fi făcut să care apă de câte ori îi cere asta un zeu. Într-o altă variantă a legendei, Vărsătorul este reprezentat de Cecrops, un rege al Atenei, care ar fi adus ofrandă zeilor apă în loc de vin.

În mitologia chinezească, constelația este asemuită unui vas din care curge un izvor și reprezintă armata lui Yu-Lin (tr. pene și pădure). Armata a purtat acest nume pentru că, deși erau numeroși soldați, aceștia erau foarte silențioși.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro

Caracteristici

Vărsătorul este inovatorul zodiacului. Cei născuți în această zodie au o înclinație spre tot ceea ce înseamnă progres și ajutor pentru rasa umană. Ei sunt pasionați de tot ce este nou, le place să ajute, sunt sociabili și independenți. Au o minte creativă și originală, iar asta îi ajută să găsească soluții diferite față de cele convenționale pentru problemele pe care le întâmpină. Un nativ din zodia vărsătorului este onest, însă asta poate deveni un defect în momentul în care cei din jur nu sunt obișnuiți cu franchețea sa. Pe de altă parte, independența vărsătorului poate fi dusă la extrem, iar acesta poate fi neînțeles de cei din jur din acest motiv. În plus, vărsătorul nu se deschide emoțional prea ușor, preferând să rămână detașat de majoritatea oamenilor. De aceea, aparent, acesta are mulți prieteni, însă doar puțini dintre aceștia îl cunosc cu adevărat. El poate părea timid, însă de fapt, este analitic în ceea ce privește oamenii care îl înconjoară și se va simți comod abia după ce își dă seama ce fel de oameni are pe lângă el. Îi este frică de angajamente și nu îi place să fie contrazis.

Compatibilități

Vărsătorul e compatibil social cu balanța, săgetătorul și gemenii, însă și berbecul poate fi un partener de nădejde. Alături de nativii din aceste zodii vărsătorul are parte de dinamism, aventură și libertate, pentru că aceștia sunt cei care înțeleg nevoia vărsătorului de independență.

Când vine vorba de numere norocoase, numărul care altora le poartă ghinion, unui vărsător îi poartă noroc, deci vărsătorul se poate baza pe numerele 4, 8, 13, 17, 22, 26. În materie de pietre prețioase, acvamarinul îl împinge pe vărsător în direcția independenței și a abilității de a-și exprima unicitatea, prin creativitate. O altă piatră prețioasă, ambra, îl ajută pe vărsător să își vindece rănile emoționale, atunci când acesta se simte trădat sau atacat.

În ceea ce privește cariera pe care un vărsător ar trebui să o aleagă, acesta se potrivește perfect în meserii unde are libertatea necesară de a se exprima. Astfel de meserii sunt cea de antreprenor, savant, sau inventator. Însă, domeniile creative i se potrivesc de minune astfel că poate fi perfect în rolul de copywriter, actor, artist, profesor sau prezentator TV.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *