Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Fiecare zodie are un anumit caracter care iese în evidență. Influențat și de alte corpuri cerești, acesta poate fi diferit de la persoană la persoană, însă are câteva trăsături de bază care sunt la fel. Ceea ce urmează să citește este câte unul sau mai multe proverbe care însumează aceste trăsături, pentru fiecare zodie în parte.

Berbec:

„Bate fierul cât e cald” pentru că berbecilor le place să rezolve problemele imediat ce acestea apar la orizont. Un nativ din zodia Berbec se încăpățânează să rezolve problema, însă nu stă să o gândească prea mult timp, acționând din impulsivitate. Din acest motiv, berbecului i se potrivește și „nu pune căruța înaintea boilor”.

Taur:

„Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard” e descrierea perfectă a nativilor taur. Ei își cunosc puterile și slăbiciunile și știu să se folosească de ele. Unui taur îi place stabilitatea, dar și corectitudinea. De aceea, el poate fi caracterizat și de „Frate, frate, dar brânza-i pe bani”.

Gemeni:

„Vorba multă, sărăcia omului” – Gemenii sunt energici, motiv pentru care pot fi extrem de vorbăreți. Se poate lega în vorbă cu mai multe subiecte deodată (și poate încerca să le facă pe toate), însă nu întotdeauna îi ies. Datorită energiei lor, gemenii preferă să aibă lângă ei oameni la fel de energici, semn că „cine se-aseamănă, se-adună”.

Rac:

”Sângele, apă nu se face” e deviza care caracterizează cel mai bine un nativ din zodia rac. El este un familist convins, are grijă de cei la care ține și îi protejează, chiar dacă ei nu vor. Iar asta îi poate orbi câteodată, ei devenind supra protectori, motiv pentru care „orice cioară își vede puiul frumos”.

Leu:

„Omul de onoare, doar o vorbă are” – leul este numit regele junglei pentru un motiv nu? Ei bine, și nativii din zodia leului sunt oameni cărora le place să aibă ultimul cuvânt, să fie conducătorii grupului, însă știu să se țină de cuvânt, dacă au făcut o promisiune. Ei nu îi înțeleg pe cei care își încalcă cuvântul și merg pe principiul „Dacă vrei, poți”.

Fecioară:

„Omul harnic, muncitor, de pâine nEvgenyatamanenkou duce dor” e proverbul care caracterizează natura harnică a nativilor din Fecioară. Ei nu se vor sustrage niciodată de la muncă și nu le place să lase pe alții să le facă treaba. Cred cu tărie că răsplata lor la finalul zilei se va vedea în raport cu munca, deci „Pomul se cunoaște după roade”.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Balanța:

„Tonul face muzica” în acest caz nu se referă la muzică, ci la judecata pe care nativii din zodia balanță o fac înainte de a acționa. Ei gândesc care e acțiunea cea mai potrivită pentru a obține un rezultat plăcut și totodată, adoră să dea sfaturi pentru a-i ajuta pe alții să ajungă la acele rezultate. „Sfaturile sunt făcute pentru a fi ascultate” așa că dacă iei sfaturi de la o balanță, să știi că se așteaptă să îi urmezi sfatul, nu doar să-l ceri.

Scorpion:

„Scopul scuză mijloacele” – asemeni insectei, nativii din zodia scorpion sunt atenți la ceea ce li se întâmplă și nu se dau în lături de la nimic când e vorba să obțină ce vor. Dacă au nevoie de ceva, nativii scorpion vor face tot posibilul să obțină acel ceva. Pentru ei „Legea e dată de necesități”.

Săgetător:

„Unde-i lege, nu-i tocmeală” îi definește pe săgetători. Asta pentru că ei stau să cugete un răspuns înainte de a-l da, dar odată ce l-au dat, nu dau înapoi. Totodată, ei sunt de părere că corectitudinea trebuie să troneze deasupra oricărei alte trăsături, de aceea merg pe principiul „Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului”.

Capricorn:

„Prudența este arma înțelepciunii” pentru capricorni. Răbdători din fire, aceștia preferă să evolueze mai încet în proiecte decât să existe repercusiuni urâte. Ei sunt de părere că lucrurile făcute bine necesită timp și răbdare, motiv pentru care „Nici Roma n-a fost ridicată într-o zi”.

Vărsător:

„Libertatea e mai de preț decât tot aurul din lume” pentru că un vărsător e un individualist convins. Indiferent că e vorba de relația pe care o are cu partenerul, familia, colegii sau prietenii, vărsătorul nu acceptă să dea rapoarte nimănui despre activitatea pe care o are în viața personală. Dacă iubești un vărsător, nu încerca să-l îngrădești, pentru că „Pasărea în colivie nu se bucură, și de e vie”.

Pești:

„Ușa deschisă, pe oricine primește” e proverbul care îi caracterizează pe nativii pești. Prietenoși din fire, ei caută întotdeauna să îi ajute pe cei care o duc mai rău decât ei. Pe de altă parte, ei încearcă să nu își afișeze propriile dureri și probleme pentru că „marile dureri sunt mute”.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *