logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia taurului

Considerată cea de-a doua zodie din horoscop, taurul este patronat de elementul pământului, iar planeta care îl influențează este Venus. Nativii din această zodie au data nașterii între 21 aprilie și 21 mai, iar simbolul acesteia este un cerc cu coarne, simbolizând capul unui taur. Numele zodiei, la fel ca în cazul celorlalte, provine din latinescul taurus, iar legendele care îl înconjoară au o vechime impresionantă, făcând referire la taurul cretan care a fost tatăl Minotaurului.

Mitologie

Cele mai vechi interpretări ale acestei constelații sunt cunoscute din epoca paleolitică, din timpul căreia a fost găsită o pictură murală reprezentând un taur. Pictura datează din anii 15.000 Î. E. N. Acolo, imaginea unui taur este alăturată imaginii a ceea ce par a fi Pleiadele (o grupare de stele din apropierea constelației).

În mitologia babiloniană, gruparea de stele era cunoscută sub denumirea GU4.AN.NA, care se traduce „Taurul din Rai”. Acesta era și primul semn din zodiacul lor, motiv pentru care mai era numit și „Taurul din față”. În legenda mesopotamiană a lui Gilgamesh, zeița Ishtar trimite taurul din Rai să îl omoare pe acesta, datorită faptului că Gilgamesh i-a refuzat avansurile. Drept urmare, unii istorici asociază centura lui Orion cu Gilgamesh, datorită poziționării acesteia, ea dând impresia că se află într-o confruntare cu constelația taurului. Aceeași reprezentare a taurului din Rai a fost descoperită și în mitologia egipteană.

Grecii, în schimb, asociau taurul cu Zeus, care, potrivit legendei, s-a transformat într-un taur alb pentru a o răpi pe Prințesa feniciană Europa. O altă legendă grecească atribuie imaginea taurului unei amante de-a lui Zeus, Io, pe care zeul a ascuns-o de soția sa, Hera, în imaginea unei vițele. Nu în ultimul rând, tot în mitologia elenă, taurul este asemuit cu Taurul Cretan, care face parte din povestea celor 12 munci ale lui Hercule. Legenda taurului cretan este una interesantă. Se spune că Minos, regele Cretei, i-ar fi cerut lui Poseidon un taur alb, pentru a-i confirma că este acceptat ca rege. Zeul mării i-ar fi trimis acel taur, cu înțelegerea că acesta va fi sacrificat în numele său. Însă, când Minos a văzut taurul, acesta a zis că este prea maiestuos pentru a fi sacrificat și l-a înlocuit cu un altul. Supărat, Poseidon ar fi rugat-o pe Afrodita să facă în așa fel încât soția regelui să se îndrăgostească de taur. Mai târziu, ea a dat naștere Minotaurului, care exprima toată furia resimțită de Poseidon. Regele Cretei a ordonat construcția unui labirint pentru a-l captura pe Minotaur înăuntru.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Un nativ din zodia taurului va fi extrem de răbdător și de stabil. El va da dovadă de devotament și autenticitate, însă își va păstra și independența. Are o fire generoasă, astfel că nu va ezita să îi ajute pe cei dragi lui, dar nu va face acest lucru pentru a se lăuda, având în vedere că este, de cele mai multe ori, modest. Pe de altă parte, taurul poate deveni posesiv față de cei la care ține. Are tendința să fie materialist și destul de zgârcit în ceea ce privește cheltuirea banilor. Totodată, el poate fi leneș când vine vorba de a face anumite sarcini. Nativul din zodia taurului are impresia că totul se învârte în jurul său, așa că, de multe ori, nu este dispus să facă compromisuri.

Compatibilități

Dacă ne referim la compatibilitatea în relații, acesta se va potrivi cel mai bine cu nativii din zodia rac, fecioară, pești sau capricorn. Însă, acesta va trebui să depună ceva mai mult efort dacă dorește să întemeieze o relație alături de un partener din zodii precum vărsător sau leu, aceștia fiind individualiști.

Numerele norocoase ale taurului sunt 2, 4, 6, 11, 20, 29, 37, 47 sau 56, iar pietrele prețioase care îl afectează includ smaraldul și quartz-ul trandafiriu.

Nativii din această zodie sunt perfecți în cariere precum director executiv, bucătar, politician, fermier, bancher, arhitect sau designer de interior.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *