persoana-inteligenta_39628203
persoana-inteligenta_39628203

Tipul de inteligență al fiecărei zodii

Se spune că fiecare dintre noi dă dovadă de un stil de inteligență diferit față de restul sau că există anumite criterii care determină care este tipul de inteligență pe care îl dezvolți. Printre aceste criterii se numără și zodia în care te-ai născut, așa că te invit să descoperi care este tipul de inteligență predominant al fiecărei zodii.

Berbec

Nu sună foarte concret, însă berbecul are o inteligență chinestezică. De fapt, ce înseamnă acest lucru este că berbecul are abilitatea de a crea lucruri fizice din obiecte neconvenționale. El poate vizualiza cum va arăta proiectul final, înainte ca acesta să fie executat și să își dea seama de eventualele probleme de funcționalitate. De cele mai multe ori este observată această abilitate la atleți, dansatori, chirurgi sau oameni pasionați de lucrul manual.

Taur

Asemeni berbecului, și taurul are o inteligență chinestezică. De această dată ea se manifestă prin perfecționismul și individualismul de care dă dovadă nativul din această zodie. El o folosește cel mai bine când vine vorba de organizarea vieții sale și întărirea abilităților sale.

Gemeni

Nativul din zodia gemenilor știe să folosească, în favoarea sa, cuvintele. Din acest motiv, se spune despre gemeni că au inteligență lingvistică. Ei pot aprecia, dar și folosi cuvinte pompoase, referințe și metafore. Inteligența lingvistică este cel mai des prezentă la oamenii cu înclinații artistice precum poeții, romancierii sau autorii de orice fel. Jurnaliștii și purtătorii de cuvânt (după cum le spune și numele) beneficiază și ei de pe urma acestui tip de inteligență.

Rac

Nu ar trebui să fie de mirare că se spune despre rac că este o persoană a oamenilor. Inteligența sa constă exact în acest atu: comunicarea cu oamenii. El își etalează această trăsătură alături de cei dragi, cărora le dă tot timpul sfaturi utile și îi ajută atunci când aceștia au nevoie.

Leu

Inteligența nativului din zodia leu constă în cunoașterea de sine. El este capabil să își înțeleagă perfect gândurile și sentimentele și să se folosească de acest lucru în a-și organiza viața în modul pe care îl consideră cel mai potrivit. Această abilitate implică mai mult decât simpla apreciere a propriei ființe, ajungând la o apreciere a condiției umane.

Fecioară

Nativul din zodia fecioarei are o inteligență logică sau matematică, care îi permite să analizez până și cele mai abstracte gânduri și să le transforme în ceva concret. Puterea sa de deducție îl face un bun candidat pentru posturile de matematician, cercetător sau detectiv, întrucât dacă vrea, poate descoperi și cel mai adânc mister din lume.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Balanță

Majoritatea oamenilor născuți în zodia balanței au o inteligență umană. Mai exact, ei au puterea de a interacționa cu succes cu orice tip de oameni și să îi înțeleagă eficient pe aceștia. Inteligența umană implică o comunicare verbală și nonverbală foarte bună, dar și abilitatea de a distinge între stările de spirit sau temperamentele altor indivizi. Astfel, balanța poate vedea mai multe perspective ale aceluiași om.

Scorpion

Scorpionul are viziunea celor 3 dimensiuni. Mai concret, el posedă o inteligență spațială, care-i permite să vizualizeze mintal toate cele necesare, dar și să se orienteze în spațiu în aproape orice situație. El se folosește cel mai bine de acest tip de inteligență atunci când își demonstrează talentul artistic și imaginația, dar și când manipulează imagini sau creează grafică.

Săgetător

Inteligența existențială este cel mai mare atu al săgetătorului. Acesta poate fi un adevărat filosof, adresând întrebări intense despre natura umană, sensul vieții sau orice alt subiect care merită dezbătut la un asemenea nivel. Curiozitatea și mintea deschisă sunt doar două dintre caracteristicile cele mai pronunțate în cazul acestora.

Capricorn

Nativul din zodia capricorn dispune de inteligență matematică/logică. Asta înseamnă că el are abilitatea de a calcula, măsura sau gândi propoziții și ipoteze și să ducă spre un rezultat final operațiile matematice. În viața de zi cu zi, această abilitate permite capricornului să perceapă diverse obiceiuri și tipare care să îi permită să deducă diverse moduri de gândire ale oamenilor cu care intră în contact.

Vărsător

Asemeni săgetătorului, vărsătorul posedă o inteligență emoțională. Acesta este și unul dintre motivele pentru care aceste două zodii au o compatibilitate atât de eficientă. Totodată, aceasta este caracteristica datorită căreia nativul din zodia vărsător este considerat inovatorul zodiacului. El are capacitatea să gândească în profunzime problemele umanității și reușește să vină cu soluții pentru acestea.

Pești

Considerați visătorii zodiacului, peștii sunt de fapt foarte buni în a-i înțelege pe ceilalți. Ei dețin inteligența interpersonală și asta îi face să ghicească foarte bine natura fiecărui om în parte, dintr-o simplă primă impresie. Totuși, acesta este și parte din motivul pentru care o mare parte din naivii acestei zodii sunt introvertiți. Ei pot fi suprasolicitați de percepția problemelor celor din jur.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.