Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
calatorie
calatorie

10 lucruri pe care să nu le uiți când pleci într-o călătorie

De fiecare dată când pleci într-o călătorie trebuie să fii atent la lucrurile pe care trebuie să le iei. Ți s-a întâmplat măcar o dată să ai nevoie de ceva ce nu ai luat de acasă. Fie că e vorba de o excursie de 2 zile sau de un sejur, aici poți găsi o listă cu obiectele de care vei avea nevoie.

Încărcătorul

incarcator telefonSursă foto: © Mohamed Ahmed Soliman

Sigur, cel mai rău sentiment e când rămâi fără baterie la telefon și te afli într-un loc pe care nu îl cunoști sau urmează să te întâlnești cu o altă persoană. Pentru că sunt foarte mici și folosite des, oamenii le uită frecvent, însă utilitatea lor plasează încărcătoarele pe primul loc.

Adidașii confortabili

adidasiSursă foto: © Bugtiger

E foarte posibil ca într-o excursie să fii nevoit să parcurgi distanțe considerabile pe jos, astfel că ar trebui să ai cel puțin o pereche de adidași confortabili. Nu există perechea perfectă pentru toate tipurile de drum, așa că trebuie să găsești ceva în care să te simți tu bine.

Umbrela

umbrelaSursă foto: © Flynt

Fie că te-ai uitat sau nu pe prognoza meteo, ploaia te poate surprinde mereu. Cel mai bine ar fi să ai cu tine o umbrelă sau o geacă impermeabilă. Ultimul lucru de care ai avea nevoie după o călătorie e să te alegi cu o răceală.

Trusa de igienă personală

trusa produse igiena personalaSursă foto: © Phillip Danze

Chit că ești ieșit din mediul tău de zi cu zi, igiena este importantă. Nu uita să-ți iei obiectele pe care le folosești în fiecare dimineață. Ai grijă la recipientele ce conțin lichide, precum șamponul sau gelul de duș, pentru că se pot vărsa.

Trusa de prim ajutor

trusa de prim ajutorSursă foto: © Oleg Dudko

Mai ales dacă mergi într-o călătorie ce presupune să parcurgi o distanță importantă pe jos, trebuie să ai cu tine o trusă de prim ajutor. Ar fi util să nu cântărească foarte mult, iar în ea să găsești medicamente (calmante, pastile pentru răceală, dezinfenctante etc.), cât și obiecte nemedicale (bandaje, plasturi, fașă elastică).

Harta

hartaSursă foto: © Antonio Guillem

Nu uita să iei cu tine și o hartă a locului în care ajungi. E posibil să nu ai semnal sau să nu îți meargă telefonul, așa că vei avea nevoie de o hartă fizică a destinației tale.

După ce o iei în călătorie, o poți folosi ca un obiect decorativ al casei tale.

Banii și cărțile de credit

bani-card_9557099Sursă foto: © Jakub Kostal

Pare ciudat să te gândești că ai putea merge într-o călătorie fără una dintre cele două, dar sunt oameni cărora li s-a întâmplat. Mai bine să fii precaut decât să fii pus într-o situație stânjenitoare.

Cuțitul

cutitSursă foto: © Bezimeni Bezimenkovic

Dacă ai de gând să dormi cu cortul sau să faci un grătar, mai mult decât sigur vei avea nevoie și de un cuțit. Îți va fi folositor la prepararea mâncării, cât și la pregătirea locului în care vei sta.

Ochelarii de soare

ochelari de soareSursă foto: © Olejah

Chit că e iarnă sau vară, ochelarii de soare se vor dovedi a fi extrem de utili.

Cărțile de citit

cartiSursă foto: © Ant Clausen

Unui drum lung, cel mai bine i se potrivește o carte bună. E plăcută o călătorie după care vei simți că ai pierdut cel mai bun prieten (personajul din carte) într-unul din locurile pe care le-ai vizitat.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *