Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 sfaturi ca să rămâi motivat

Ca să ai succes în ceea ce faci, e nevoie să fii motivat constant. Câteodată, motivația lipsește cu desăvârșire, iar asta are ca rezultat încetinirea ritmului tău de lucru, a calității muncii tale și demoralizarea ta. Asta, pentru că atunci când scapi din vedere motivul pentru care faci ceea ce faci îți pierzi entuziasmul. Ca să nu îți pierzi motivația, îți ofer 10 sfaturi care să îți aducă aminte de ce ai intrat pe acest drum.

Întreabă-te de ce faci asta

Primul lucru care te poate face să rămâi motivat este să te întrebi din nou și din nou de ce ai început să faci această sarcină. Dacă ai în minte scopul final al muncii tale, e mai mare probabilitatea ca tu să duci la final taskurile pe care le ai de făcut. Deoarece, cu cât vizualizezi mai mult rezultatul muncii tale, cu atât îl vrei mai mult.

Mută pragurile

Mă refer la pragurile pe care ți le setezi de-a lungul sarcinii pe care o ai de rezolvat, pentru a obține ceea ce îți dorești. Spre exemplu, dacă îți dorești să înveți să cânți la un instrument, iar pragurile tale sunt să înveți să citești notele muzicale, să înveți să cânți o primă melodie și tot așa, poți încerca să modifici aceste praguri atunci când este nevoie, ca să te motiveze să continui. Poți face asta aducând pragurile mai aproape de situația prezentă (de exemplu, să înveți refrenul unei melodii, în loc de toată melodia) sau praguri mai mari, care să te motiveze să avansezi.

Gândește pozitiv

Pozitivitatea și motivația merg mână în mână. Dacă tu nu crezi în ceea ce faci, nu te vei putea motiva să faci acel lucru. De aceea, este important să ai o atitudine pozitivă, indiferent de situație. Privește fiecare coborâre ca provocarea de dinainte de succes, fiecare hop ca lecția pe care trebuie să o înveți înainte să ajungi unde trebuie.

Menține o constanță

Ca să nu îți pierzi motivația, este foarte important să menții o constanță în munca ta. Dacă îți propui să lucrezi câte o oră în fiecare zi pentru a-ți atinge scopul, nu doar că vei reuși mai repede, dar vei reuși să formezi și o rutină care te poate ajuta să treci mai departe de scopul inițial și să continui să îți îmbunătățești munca.

Începe-ți munca

Dacă problema e pusul în practică a ideii pe care o ai în minte, aceasta se rezolvă doar prin faptul că începi să faci ceea ce îți propui. Gândește-te că, dacă scopul tău rămâne la stadiul de idee, nu vei putea să îl atingi prea curând. Simplul fapt că începi să faci ceva pentru asta, că vezi cum începe să se concretizeze totul, e suficient să îți crească motivația.

Amintește-ți succesul anterior

Atunci când crezi că nu vei reuși să faci ce ți-ai propus, adu-ți aminte ce s-a întâmplat ultima dată când ai crezut asta și te-ai înșelat, atunci când credeai că nu ești suficient de bun ca să iei acel job, dar alții au considerat că ești. Prin faptul că îți amintești sentimentul pe care l-ai avut atunci când ai avut un succes, reușești să îți provoci mintea să îl vrea din nou. Asta se traduce prin motivație.

Găsește-ți un model de viață

E foarte important să ai un mentor, cineva care să te inspire, care să te susțină și care să îți spună când și unde greșești, chiar și în mod indirect. Alege o persoană care a trecut deja prin ceea ce treci tu acum și, atunci când nu știi cum să treci peste o problemă, gândește-te la cum ar trece acea persoană peste aceeași problemă și acționează în consecință.

Nu-ți fie frică de eșec

Unul dintre cei mai mari factori care te pot face să îți pierzi motivația este frica de eșec. Dacă e să gândești situația din altă perspectivă, gândește-te că, dacă nu ar exista eșecuri, nu ai ști ce e succesul. Din nereușite înveți lecții valoroase, înveți atitudini și înveți să cauți alte soluții, așa că nu trebuie să îți fie frică de acestea. Privește insuccesul ca o oportunitate de a deveni mai bun, mai pregătit.

Asigură-te că e ceea ce îți dorești

Atunci când îți dorești ceva cu intensitate, ești extrem de motivat să obții acel ceva. De aceea, este crucial să te asiguri că motivul pentru care îți dorești să îți atingi scopul este important pentru tine și nu pentru alții. E momentul să fii egoist. Dacă nu crezi în cauza pentru care lupți, nu vei avea succes.

Ieși din zona de confort

De prea multe ori, zona de confort este ceea ce ne împiedică să ne îndeplinim dorințele. Faptul că este necesar să facem ceva nou, cu care nu suntem obișnuiți, ne poate trage înapoi. Dacă simți că și tu faci așa, încearcă să privești altfel lucrurile. Atunci când încerci ceva nou, poți descoperi o nouă pasiune, un nou talent sau cel puțin un nou mod de a face lucrurile.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *