logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Stagii pentru a-ți atinge scopul, fără stres

Stresul este, de obicei, o urmare a proastei organizări sau a lipsei de încredere în propriile forțe. Pentru ca tu să îți poți îndeplini scopul, fără să fii stresat în legătură cu asta, trebuie să urmezi câțiva pași care să te ajute să menții viziunea pe care o ai de la început și să te ducă la rezultat. Iată care sunt acești pași.

Setează etape de realizare

Dacă planul tău este unul care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, încearcă să faci în așa fel încât să îți fixezi etape mai mici, care să te ajute să îți păstrezi motivația pe parcurs. Asta pentru că este dovedit științific că un scop mai aproapiat oferă motivație mai mare decât ceva care încă pare intangibil. Trecând de la o etapă la alta, scopul tău final va deveni, în cele din urmă, următoarea și ultima etapă pe care o ai de parcurs.

Fii realist

Atunci când setezi acele etape de care vorbeam anterior, încearcă să fii realist în viziunea ta. Nu îți crea așteptări prea mari din prima etapă, pentru că ai cele mai mari șanse să fii dezamăgit. În schimb, setează-ți praguri realiste, care pot fi depășite cu minimul de efort și vei fi mai încântat să descoperi că ai depășit cu mult pragul setat.

Distrează-te

Pentru a face orice fără să fii stresat, e nevoie să faci ceva care îți place. Iar dacă trebuie să faci ceva care nu îți place, găsește o metodă de a face acel lucru într-o manieră cât mai plăcută pentru tine. Încearcă să nu grăbești procesul doar de dragul de a-ți îndeplini sarcina și a scăpa de aceasta, pentru că în acest fel nu vei da tot ce-i mai bun din tine.

Fii organizat

Nu poți fii organizat în absolut orice aspect al vieții tale, însă poți încerca să organizezi partea previzibilă a fiecărui aspect. Alege-ți o zi în săptămână în care să atingi toate aspectele organizatorice pe care le poți prezice. Pe scurt, asigură-te că aloci timp prestabilit îndeplinirii sarcinilor tale și rezolvă-le în momentul în care ți-ai propus să faci asta.

Petrece timp cu familia și prietenii

Pe de altă parte, nu întotdeauna poți îndeplini o sarcină fără stres. În acele momente când asta nu e posibil, încearcă să te asiguri că eliberezi apoi stresul acumulat, simțindu-te bine alături de prietenii și familia ta. Activitățile recreaționale sunt o parte importantă din atingerea succesului.

Meditează

Cea mai folosită metodă de a te elibera de stres este cu siguranță meditația. Atunci când simți că stresul s-a acumulat și că nu mai faci față, găsește-ți câteva minute în care să meditezi asupra tot ceea ce s-a întâmplat, să îți relaxezi mintea și corpul și să îți readuni forțele. Fă asta în timp ce faci o activitate care îți face mare plăcere, indiferent că vorbim despre dans, olărit sau scris.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.