Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

18 idei de cadouri pentru bunicii tăi

Bunicii sunt oamenii aceia dragi care ne ajută să trecem peste momente grele atunci când părinții nu pot face asta, sunt oamenii care ne răsfață când suntem mici, care ne iubesc necondiționat și care sunt acolo pentru noi, oricând avem nevoie. Dacă vrei să le mulțumești bunicilor tăi pentru tot ceea ce au făcut de-a lungul timpului pentru tine sau dacă vrei să le dai părinților tăi vestea că vor deveni bunici, poți face asta cu un cadou ingenios. Iată câteva idei:

album foto

Sursă foto: Shutterstock.com

1. Jurnal de amintiri

Cei de la Zestrea Familiei au creat un prim jurnal de amintiri, de răspunsuri și întrebări, de povești și povețe („Bunico, povestește-mi despre tine„), menit să aducă mai aproape generațiile românești, bunicile și nepoții.

Știm cu toții cât de greu este să păstrezi aceste relații, marea majoritatea fiind de la distanță, dar știm din nou cât de plăcute sunt momentele alături de cei dragi, momentele alături de bunica.

Imaginați-vă o ora petrecuta cu bunica și imaginați-vă răspunzând la unele din următoarele întrebări:

Care a fost cea mai bună prietenă a ta?
Cum l-ai cunoscut pe bunicul? A fost dragoste la prima vedere?
Care era mâncarea uzuală în perioada respectivă? Îți plăcea să gătești?
De care concediu îți aduci cu drag aminte?
Cum ai descrie un sfârșit de săptămână perfect?
Exista ceva ce ai vrut mereu să mă întrebi și nu ai facut-o?
 

Mia Willms2

Sursă foto: Zestrea Familei

Cum functioneaza cartea?

Bunica primește cartea cadou și o completează acasă, în tihnă, sorbind din ceașca de ceai preferată și încercând să trezească la viață amintirile care i-au marcat drumul. După ce a completat cartea, bunica o va face cadou nepoților. Astfel, bunica și nepoții vor trăi momente de neuitat, cartea devenind un cufăr al amintirilor, care poate fi deschis ori de câte ori se dorește. Până la urmă, nimeni nu cunoaște mai bine istoria familiei decât bunica. Împreună cu ea, vă veți porni într-o călătorie spre trecut.

2. Un album foto

Bunicii și părinții tăi sunt oameni care încă apreciază mai mult o fotografie, atunci când aceasta este imprimată pe hârtie. De aceea, un album foto poate fi alegerea perfectă pentru ei. Dacă te gândești la bunicii tăi, umple albumul foto cu momentele cheie din viața voastră, acele poze în care sunteți împreună, dar și poze care reunesc toți nepoții acestora. Dacă vrei să-ți anunți părinții că vor fi bunici, o idee bună poate fi să le oferi un album foto cu ecografia sarcinii și să lași loc liber pentru toate amintirile pe care aceștia le vor face în timp cu nepotul sau nepoata lor.

jurnalul bunicii

Sursă foto: Shutterstock.com

3. Jurnalul bunicii

Când ajungem să fim bunici, cu toții iubim să dăm sfaturi și lecții de viață nepoților noștri, chiar dacă cei tineri nu le apreciază chiar în acel moment. Îți sugerez să îi oferi celui ce va deveni bunic un jurnal, pe care să-l umple cu scrisori către nepotul său. Când acesta va fi pregătit să le înțeleagă, va prețui acele scrisori mai mult decât orice. Astfel, în cele din urmă, cadoul pe care tu îl faci părinților tăi, viitori bunici, îl faci viitorului tău copil.

poze nepoti

Sursă foto: Shutterstock.com

4. Tăbliță magnet personalizată

Dacă bunicii tăi iubesc să facă liste de cumpărături sau să lase mesaje atașate magnetic de frigider, poți face un cadou pe care îl vor iubi cu siguranță, personalizând cu poza ta, sau a tuturor nepoților, o tăbliță magnetică. Astfel, vor avea funcționalitatea tablei pentru a scrie lista de cumpărături sau mesajele, dar și pozele lor preferate alături de nepoți.

sort bunica

Sursă foto: Shutterstock.com

5. Șorț personalizat pentru bunica

Bunica face cele mai bune prăjituri. Întotdeauna. De ce să nu îi spui asta, oferindu-i un șorț personalizat. Spune-i cât de mult o iubești sau cât de mult îi iubești prăjiturile și cu siguranță o vei face atât de fericită încât nu se va putea abține să nu pregătească ceva bun.

sosete bunic

Sursă foto: Shutterstock.com

6. Șosete pentru bunicul

Știi acele obiceiuri pe care le au oamenii mai în vârstă de a face cadou șosete, atunci când vine vorba de cadoul jumătății sale? Ei bine, poți urma și tu această „tradiție” sau poți face o glumă pe cinste, oferindu-i bunicului tău o pereche de șosete personalizate, ca să aibă titulatura de „cel mai bun bunic” din cap până în picioare.

 bijuterii personalizate

Sursă foto: Shutterstock.com

7. Bijuterii personalizate

Bunicii iubesc să se laude cu nepoții lor. O idee extrem de apreciată de cadou ar putea fi să le oferi bijuterii personalizate fie cu imaginea, fie cu numele nepoților, pentru ca aceștia să fie întotdeauna lângă bunici, chiar dacă doar virtual. Pentru bunica poți opta pentru o brățară de perle cu medalioane ștanțate, iar pentru bunicul, un breloc pentru chei, un inel sau un lanț cu numele gravate.

8. Cutie pentru ceasuri

Pentru bunicii cu un gust rafinat pentru bijuterii și, în special, pentru ceasuri, o cutie în care să își strângă toate aceste bijuterii și să le țină organizate este o idee foarte bună. Orientează-te după o cutie încăpătoare, de genul uneia pentru 20 de ceasuri, pe care bunciii o vor putea așeza în dormitor și o vor putea folosi de fiecare dată când merg la biserică sau în vizită la prieteni.

9. Un cadou practic pentru bunicul tău

O altă modalitate de a-ți ajuta bunicul să își țină lucrurile organizate este să îi oferi o cutie pentru ochelari. În general, oamenii în vârstă au deja câteva perechi de ochelari, unii pentru vederea la distanță, alții pentru citit.

Dacă și bunicul tău se numără printre aceștia, atunci o astfel de cutie îl va ajuta să învețe să își depoziteze ochelarii mereu în același loc, evitând să îi mai piardă și să fie nevoit să îi caute prin țoată casa. Dacă bunicul tău nu are nimic împotrivă, acesta va putea împărți cutia cu bunica ta, care cu siguranță mai are încă două perechi de ochelari pe care le-ar putea depozita alături de cele ale bunicului.

10. Portofelul, mereu un cadou foarte inspirat

Un portofel nou este întotdeaua un cadou bine venit, mai ales dacă este dintr-un material de calitate și are un design discret, nepretențios și elegant. Dacă pur și simplu vrei să îți convingi bunicul să renunțe la portofelul său pe care îl păstrează pe când erai tu la grădiniță, atunci unul nou îl va convinge să facă pasul în sfârșit. Nu te va putea refuza și vei fi foarte fericit văzând că l-ai convins să accepte ceva nou. Un portofel cu suficiente compartimente și într-o culoare închisă va fi ideal pentru când acesta va merge la cumpărături sau să își retragă pensia de pe card.

11. Ceas de perete cu rame foto

Un cadou pentru casă poate fi o alegere foarte inspirată dacă bunicii tăi au o casă mare și suficient loc pentru a depozita bunurile primite. Un ceas de perete cu rame foto este un cadou util și plăcut, care combină funcția de menținere a timpului cu unitatea familiei voastre. Bunicii tăi își vor aminti cu drag de timpul petrecut împreună de fiecare dată când se vor uita la ceas.

12. Coș de picnic

Dacă bunicii tai încă obișnuiesc să meargă la iarbă verde în zilele de vară, atunci un coș de picnic pentru bunica ta va fi un cadou foarte frumos, care o va încânta. Fiind deja la pensie, bunicii au foarte mult timp să meargă în natură și să se ocupe de treburile casnice și de ei înșiși. Astfel, până și pregătirea unui coș de picnic cu toate cele necesare poate fi o idee foarte bună capabilă să îi mențină ocupați.

Un coș de picnic încăpător, cu tot ce trebuie, de la farfurii la pahare și tacâmuri, cu mult spațiu pentru toate alimentele va fi un cadou extraordinar, atât pentru bunica ta, cât și pentru bunicul tău. Poate cel din urmă va începe să gătească cu această ocazie.

13. Telefon vintage

Un alt cadou elegant și util pentru bunicii tăi este un telefon vintage, care aduce un aer retro și va decora foarte frumos casa acestora. Având în vedere că, la ora actuală, tehnologia a evoluat foarte mult, iar celor în vârstă le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu aceasta, un telefon vintage îi va readuce pe bunicii tăi în zona de confort. Îl vor putea folosi pentru a te suna pe tine sau pe cei dragi așa cum o făceau și în tinerețe.

14. Slow Cooker Digital

Dacă bunicii tale încă îi place să gătească pentru țoată familia, atunci am găsit cadoul perfect pentru ea! Un aparat de gătit electric de genul Slow Cooker Digital este suficient de mare pentru a pregăti mâncarea pentru șase persoane și este foarte inteligent! Bunica ta se vă îndrăgosti de acest ajutor de nădejde în bucătărie și îți va fi recunoscătoare toată viața!

15. Grătar picnic plat

În cazul în care bunicul tău este fanul numărul unu al grătarelor, atunci cadoul tău se va plia foarte bine pe hobby-urile sale. Grătarul este potrivit pentru picnic, este portabil și are dimensiuni transversale ușor de gestionat (46×30,5cm). Este confecționat din otel, este plat și deja foate apreciat de utilizatori.

16. Set servire aperitive – Kitchen Craft

Rămânând tot în zona bucătăriei, dacă bunicii tale îi face placere să își primească invitații la masă cu cele mai inedite piese de decor pentru bucătărie, atunci o vei cuceri cu un set de servire aperitive. Acesta este supraetajat și oferă spațiu suficient pentru aperitive și sosuri. Datorită designului său, acesta va fi foarte apreciat pentru spațiul pe care îl va economisi pe masa, iar bunica ta îl va umple cu tot ce îi trece prin minte, de la nachos, la tapas, prăjituri sau fructe. În plus, setul marca Kitchen Craft se vinde împreună cu șase boluri de porțelan.

17. Mașină de cusut Toyota OEKAKI50B, 50 programe, 800 rpm, Negru

Bunicile sunt mari amatoare de cusut – cel puțin majoritatea dintre acestea. Dacă și bunica ta încă mai vede bine și este suficient de activă pentru a mai croi un șorț sau o față de pernă, o mașină de cusut marca Toyota îi va face viața mai ușoară și mai distractivă. Funcția de brodare liberă îi va provoca imaginația, iar funcția OEKAKI o va ajuta să ajusteze lățimea cusăturii. Bunica ta se va simți mai talentată decât în tinerețe și va fi foarte fericită să poată să-și practice hobby-ul preferat mai ușor, cu ajutorul tehnologiei. Mașina de cusut Toyota OEKAKI 50B oferă 50 de programe, astfel încât bunica ta se va distra foarte tare jucându-se cu materialele.

18. Pachet mașină de tocat Zass ZMG 04 cu accesoriu storcător roșii Zass ZJAMG 04

Tot un cadou intelligent pentru bunica ta poate fi un pachet pentru mașină de tocat cu storcător de roșii. Mașina vine la pachet cu o tavă de alimentare, un ax care poate fi eliberat prin funcția reverse, accesoriu pentru cârnați și cu un dispozitiv de împingere. Bunica ta va putea toca atât legume, cât și pește și te va răsfăța cu sarmale și bulion.

—————————————————————————————————————–
Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă vei intra pe aceste magazine online spre care facem trimitere și vei comanda produse de la ele, un procent din valoarea achiziției tale va intră în contul de afiliere al site-ului BunaDimineata.ro . Acești bani pe care îi vom încasa ne vor ajuta să scriem noi subiecte interesante pentru cititorii nostri. Mai multe detalii despre marketingul afiliat poți să citești aici.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *