Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
invatare-limbi-straine
invatare-limbi-straine

3 mituri ale limbilor străine pe care trebuie să le știi

Oriunde mergem sau oriunde vom merge, vor exista mituri în jurul nostru. Acest fapt este cu atât mai adevărat cu cât vorbim despre învățarea limbilor străine. Fiecare dintre noi deține idei preconcepute, imprimate fie de mass-media, fie de prieteni, familie sau de către sistemele educaționale tradiționale, care ne limitează și ne împiedică să ne îndeplinim ceea ce ne-am propus.

Astăzi, însă, îți vom dezvălui 3 mituri generale despre învățarea unei limbi străine – ai grijă, căci imediat ce preconcepțiile tale vor fi combătute, nu vei mai avea nici un motiv să nu îți alegi o limbă străină pe care să o studiezi.

Nu poți învăța o limbă străină pentru că nu călătorești

Condiția de a călători pentru a învăța o limbă este, probabil, una dintre cele mai mari concepții eronate pe care le avem. O parte a acestui motiv este dată de faptul că zilnic, vedem bloggeri care își actualizează conturile de pe site-urile de socializare, cu poze din întreaga lume în care interacționează cu vorbitori nativi. Chiar dacă orice călătorie poate fi transpusă drept motiv întemeiat să învățăm o altă limbă, nu trebuie să ne bazăm pe acest lucru, întrucât e destul de înșelător. Cei mai mulți oameni, inclusiv experții în limbi străine, studiază o limbă străină în orașul natal. În cazul în care nu îți permiți luxul de a te deplasa într-o altă țară pe o perioadă de un an, pentru o imersiune lingvistică, va trebui să te limitezi la un simplu schimb de conversații, o școală de limbi străine sau la un meditator.

Toți cei care învață limbi străine sunt extrovertiți

De fiecare dată când ne imaginăm un poliglot, ne apare în mod natural imaginea unei persoane la un eveniment, care comunică prin intermediul a mai multor limbi cu restul persoanelor prezente. În realitate, poligloții nu sunt mai extrovertiți decât rata medie a indivizilor. Fiecare dintre ei dau peste situații incomode, motiv pentru care simt diferite momente de nervozitate atunci când interacționează cu străini noi. Cu alte cuvinte, există anumiți poligloți care sunt introvertiți, iar alții extrovertiți.

Ceea ce trebuie remarcat este faptul că aceștia se bucură să poată practica limbile cunoscute, motiv pentru care sunt întotdeauna în căutarea unor noi oportunități de a interacționa cu vorbitori nativi.

Este prea târziu să înveți o limbă străină

Acest mit a fost de foarte mult timp depășit. Studiile recente au negat această logică, admițând însă că este mult mai ușor să deprindem o limbă străină cât timp suntem copii, însă nu este imposibil să o deprindem și mai târziu, în decursul vieții de adult.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *