Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
chiuveta-infundata
chiuveta-infundata

3 probleme comune în casă pe care le poți rezolva singur

Ori de câte ori ceva din casă are nevoie să fie fixat, montat sau înlocuit, există întotdeauna tentația de a apela la un profesionist. Cu toate acestea, multe dintre problemele apărute sunt ușor și rapid de soluționat, motiv pentru care se pot face reale economii de bani în cazul în care le realizăm noi. Dacă ești curios să afli mai multe, rămâi cu noi și descoperă 3 dintre cele mai comune probleme în casă pentru care nu avem nevoie de ajutor.

Fixarea podelelor de lemn

În comparație cu standardele profesionale, s-ar putea să pară o treabă imposibilă. Calitatea poate fi atinsă prin evitarea tăierii de colțuri, o capcană în care cădem mulți dintre noi, din dorința de a face economie de materiale și la costuri de instalare. Este imperios necesar să alegi un laminat de o calitate decentă, chiar superioară. Înainte de a te apuca efectiv de treabă, asigură-te că dispui de următoarele elemente:

  • Un ferăstrău bun;
  • Un ferăstrău mecanic, pentru tăiat și decupat materiale;
  • Un bomfaier;
  • Un burghiu în formă de lamă;
  • Un kit laminat.

În continuare, pregătește podeaua oarbă înainte să pui parchetul și citește instrucțiunile de pe cutie. Urmărind fiecare pas, vei reuși ca, mai devreme sau mai târziu, să devii un profesionist în treburile de acasă.

Înlocuirea yalei

Deseori apelăm la un lăcătuș atunci când trebuie să ne schimbăm încuietorile. Teoretic, aceasta este cea mai complicată activitate din casa ta, însă nu există un motiv clar pentru care să rugăm pe altcineva să ne ajute cu acest lucru. În primul rând, trebuie să identifici tipul încuietorii, pentru a fi sigur că vei achiziționa modelul potrivit. În continuare, va fi nevoie de o șurubelniță pentru a deșuruba yala. Din moment ce realizezi lucru acesta de unul singur, cea cu care o schimbi ar trebui să merite efortul.

Deblocarea chiuvetelor

Aparent, deblocarea chiuvetelor parte unul dintre acele motive pentru care să apelezi la instalator, însă există o serie de alte lucruri pe care le poți încerca de unul singur. Dacă deja ai încercat să folosești un piston cu presiune însă rezultatul nu a fost cel scontat, este momentul să deșurubezi furtunul și să elimini orice blocaj. Adițional, poți folosi granule de desfundare, pe care le găsești în orice supermarket. Deschide punga, presară granulele peste zona de scurgere de la chiuvetă și așteaptă 15 minute. După ce acest timp s-a scurs, toarnă apă fierbinte și mai așteaptă câteva minute.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *