Beneficiile pe care le au plantele pentru organismul uman sunt binecunoscute din cele mai vechi timpuri, natura fiind în măsură să ofere soluții eficiente pentru orice tip de boli sau afecțiuni – de la răceli și alergii de sezon, la boli „psihosomatice“ ș.a.m.d. Remediile naturale se pot administra, după caz, sub formă de infuzii, decocturi, tincturi, unguente sau tablete.
Presupunând că ai răcit și nu îți dorești să îţi administrezi un tratament clasic cu medicamente ce conțin substanțe sintetice periculoase pentru sănătate, iată 3 remedii naturiste sigure și eficiente care te vor ajuta să te recuperezi foarte repede:
- Tablete cu echinacea și cătină bio
Este un produs natural foarte eficient în cazurile de răceală datorită conținutului sau de cătină și echinacea. Cătina dispune de o concentrație incredibilă de nutrienți, conținând minerale și aminoacizi, vitamine (C, A și E, beta-caroten), antioxidanți, aminoacizi și acizi grași. Această gamă impresionantă de substanțe nutritive, face din fructele de cătină un tonic excelent care revitalizează organismul, restabilindu-i dinamismul și energia. Pe de altă parte, echinacea este binecunoscută pentru faptul că poate să reducă simptomele răcelii. De asemenea, ajută la reducerea febrei și a tusei, facilitând și accelerând astfel procesul de recuperare.
Având în vedere profilul celor două plante, poți fi sigur că tabletele masticabile cu echinacea și cătină bio, produs certificat ecologic, te pot ajuta eficient prevenind răcelile sau minimizându-le simptomele. Mai mult, te poți baza pe ele pentru că susțin întărirea sistemului imunitar. Poți lua minim 2 tablete/zi.
- Miere de Manuka 12 doze a 8g bio
Mierea de Manuka este un antibiotic natural care poate să distrugă chiar şi stafilococul auriu (lat. Staphylococcus aureus) care poate să provoace inclusiv infecţii respiratorii – bronşite, faringite, pneumonii. Utilizând mierea de Manuka poţi să previi, să ameliorezi şi să tratezi de la o banală durere în gât, la infecţii acute ale sistemului respirator. Faptul că o poţi cumpăra ambalată în doze (plicuri) reprezintă un avantaj pentru că îţi va fi simplu să o pui în geantă şi să o ai aproape, oriunde te-ai afla.
- Sirop de tuse cu fenicul şi cimbru bio
Pe lângă alte beneficii pe care le are asupra sănătății, feniculul are şi un efect respirator calmant. Această plantă contribuie la eliminarea simptomelor răcelii, bronşitei, gripei şi guturaiului, fiind un remediu natural care calmează tusea. Pe de altă parte, cimbrul are proprietăţi antiseptice foarte eficiente în diferite infecţii pulmonare care pot să apară pe tot parcursul anului. Cimbrul este extrem de benefic în tusea spastică, tusea convulsivă şi emfizemul pulmonar, având proprietăţi calmante şi spazmolitice.
Siropul de tuse ale cărui ingrediente principale sunt feniculul şi cimbrul, produs certificat ecologic, nu poate fi decât foarte eficient atunci când tusea nu te lasă nici măcar să te odihneşti noaptea şi îţi perturbă activităţile din timpul zilei.