logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 dovezi care arată că moda revine

Totul se repetă în viață, iar moda nu face excepție. Ceea ce numim acum „noutăți” și „tendințe de modă” au fost toate inventate cu mult timp în urmă și au fost deja purtate de nenumărate ori.

Dacă ne gândim la proveniența tendințelor de modă acutale, vom realiza că majoritatea au fost demult inventate și puse în aplicare de iubitorii modei de-a lungul anilor. Hai să aruncăm un ochi asupra câtorva articole vestimentare care au revenit în tendințele actuale!

 

Paltonul

In anul 1901 paltonul a apărut pentru prima dată în lumea modei, când ministerul militar britanic l-a aprobat ca îmbrăcăminte pentru soldați. După Primul Război Mondial, acesta a fost transferat în garderoba civililor, iar fashionistele din întreaga lume s-au îndrăgostit de el.

Un rol uriaș l-a jucat în filmele din anii ’40 -’60: CasablancaThe KeyBreakfast at Tiffany’s și multe altele. In prezent, paltonul este un element cu adevărat important atât pentru moda feminină, cât și pentru ținutele bărbătești. Gândește-te doar la imaginea unei femei purtând o cămașă de damă office alături de un palton negru sau gri. Ce poate fi mai frumos?

 

Chockerul

Cu siguranță am auzit de el, l-am întâlnit în fotografiile părinților sau chiar l-am purtat și noi măcar o data. Unele celebrități de astăzi folosesc chockerul în ținutele lor și cu siguranță îl vom mai întâlni și în tendințele de modă viitoare.

Chockerul a fost un accesoriu popular în trecut, revenind de-a lungul anilor în diverse forme și combinații. Dacă suntem obișnuiți cu acele coliere chocker cu aspect vintage, modelele moderne vin cu pietre prețioase sau chiar materiale precum pielea.

 

Blugii întorși la glezne

În anii 90, oamenii obișnuiau să întoarcă capetele blugilor la gleznă. De ce? Ei bine, ca si în prezent, acest lucru avea un scop pur estetic. Diferența din zilele noastre este faptul că acest gen de blugi pot fii cumpărați direct din magazine, fară să trebuiască să îi întorci manual la gleznă. Modelul a devenit destul de apreciat de purtătorii de blugi, contribuind la alcătuirea celor mai reușite ținute casual.

 

Șosetele purtate cu pantofi sau sandale

Această combinație a fost o tendință de modă puternică în anii 1930 și 1950. În 2014 a revenit în forță în industria modei.

Chiar dacă a trecut ulterior de la prezentări de modă la viața de zi cu zi a adevăraților fashionisti, nu toți experții în modă sunt de acord că această combinație are succes. Purtatul șosetelor alaturi de încălțăminte elegantă nu este un lucru destinat tuturor, deci ar trebui făcut cu multă grijă.

 

Pantofii cu vârf ascuțit din anii 2000

Da, tuturor ne plac pantofii stiletto. Merg atât de bine în ținutele office alături de cămășile de la Condra sau chiar în combinație simplă cu o pereche de blugi boyfriend.

Ei bine, primii stiletto aveau vârfurile extrem de ascuțite și au fost un element iconic pentru fashionistele din acea vreme. Încă din 2017, acest model a revenit din nou în lumea modei. Modelele din zilele noastre sunt mai elegante și mai delicate, dar încă există și modelul clasic cu vârful forte ascuțit.

 

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.