Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care le fac oamenii de succes în weekend

Cu siguranţă te-ai întrebat de mai multe ori care e secretul oamenilor de succes şi cum îşi petrec timpul liber. Ai vrea să le furi din tehnici, să faci aceleaşi lucruri, să fii la fel de eficient. Iată care sunt câteva lucruri pe care oamenii de succes le fac în weekend.

  1. Se deconectează. Chiar dacă mulţi dintre ei muncesc şi în weekend, cel puţin sâmbăta, îşi găsesc câteva ore în care îţi închid telefonul şi uită complet de muncă şi de tehnologie. Se bucură de prezenţa familiei şi a prietenilor real şi nu îşi verifică email-urile din 5 în 5 minute.
  2. Nu se transformă în nişte leneşi. Avem tendinţa de multe ori, în special după o săptămână agitată, să ne punem în faţa televizorului sau a calculatorului şi să nu ne mai ridicăm de acolo până duminica seara. Şi după aşa de mult timp pierdut, avem impresia (corectă de altfel) că am pierdut două zile. Ne simţim uşor deprimaţi după un weekend în care trebuia să ne relaxăm. E bine să-ţi laşi câteva sarcini mărunte de făcut şi în weekend pentru a nu-ţi întrerupe rutina de muncă.
  3. Oamenii de succes stau în weekend împreună cu familia. Asta înseamnă prânz în familie, cina în familie sau cu prieteni şi neapărat timp petrecut cu copiii, fără tehnologia de zi cu zi. E important să găseşti activităţi pe care le puteţi face fără a fi condiţionaţi de tehnologie.
  4. Nu fac treburi casnice. Cel mai bine e să faci treburile casnice puţin câte puţin în serile din timpul săptămânii. În acest fel, te vei putea bucura cu adevărat de weekend şi nu-l vei considera tot două zile de muncă.
  5. Nu se sperie de ziua de luni. Toată lumea se comportă în weekend de parcă ziua de  luni reprezintă sfârşitul lumii. Dacă ne setăm astfel creierul, bineînţeles că ne va fi foarte greu să mergem cu plăcere la muncă lunea. E mai bine să rămâi concentrat la timpul minunat pe care îl petreci cu cei dragi şi să nu te stresezi pentru o zi ca oricare alta.

Cineva spunea că dacă vrei să ajungi un om de succes trebuie să găseşti astfel de exemple şi să faci ce fac ei. Caută în jurul tău oameni de succes care au excelat în domeniul în care vrei să te afirmi şi încearcă să-i abordezi ca să le aflii secretele. Chiar dacă ţi se pare că nu ai nicio şansă să ajungi la ei, merită să încerci să îi contactezi. Nu ştii niciodată ce alte secrete ale succesului mai poţi afla.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *