Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
om-de-afaceri-dimineata
om-de-afaceri-dimineata

Obiceiuri de dimineață ale oamenilor de succes

Într-un articol publicat pe businessinsider.com se prezintă mai multe obiceiuri de dimineață ale oamenilor de succes. Acestea sunt prezentate în cartea „What the Most Succesful People Do Before Breakfast”, de Laura Vanderkam, specialist în gestionarea timpului (time management).

Se trezesc matinal (4:00 – 5:30)

Acest lucru este, desigur, de la sine înțeles, deoarece cunoașteți prea bine proverbul: „Cine se trezește de dimineață, departe ajunge”. Este o vorbă românească care conține foarte mult adevăr. Oamenii de succes știu că timpul și gestionarea corectă a acestuia reprezintă lucruri foarte valoroase, de aceea se trezesc devreme și fac lucrurile pe care alții le fac cu două-trei ore mai târziu.

Se preocupă de proiectele importante

Dimineața fiind o perioadă a zilei foarte liniștită de obicei, oamenii de succes știu să profite de acest lucru și își dedică timpul și concentrarea proiectelor foarte importante, care necesită multă atenție.

Fac exerciții fizice

Pentru că sănătatea fizică este la fel de importantă ca și cea mintală, aceștia dedică cel puțin 30 de minute din dimineață exercițiilor fizice.Acest lucru poate fi făcut la sală, acasă sau în parc.

Se preocupă de pasiunile lor

Pentru că timpul zilei este foarte aglomerat cu lucruri legate de servici, oamenii de succes conferă timpul necesar pentru hobby-urile lor dimineața. Activitățile plăcute de dimineață relaxează intelectul și îl pregătește pentru provocările de peste zi.

Petrec timp cu familia

Chiar și în viața ocupată a unui om de afaceri de succes, familia trebuie să se afle în prim-plan. De aceea, mic-dejunurile servite împreună cu cei dragi în fiecare dimineață reprezintă cele mai bune ocazii de a face acest lucru.

Stabilesc întâlniri la cafea

Aproape toată lumea consumă cafea dimineața. Iar dacă nu beau cafea, aceasta este cu siguranță înlocuită de altceva. Orice ar consuma însă, oamenii de succes mereu au grijă ca acest timp să nu fie unul pierdut în zadar. De aceea, ei își stabilesc din timp întâlniri cu clienți sau colegi pentru discuții, ori profită de ocazie pentru a petrece și mai mult timp cu familia.

Citesc știrile

Este foarte important, ca om de afaceri, să fii la curent cu noutățile din domeniu și cu tot ceea ce se întâmplă în general. Acest scop este atins prin dedicarea unei părți a zilei pentru citirea știrilor, și punerea la curent cu informațiile actuale.

Voi aveți vreunul dintre aceste obiceiuri?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări