logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care trebuie să le înţelegi înainte să-ţi faci un business

România nu este printre ţările fruntaşe la numărul de afaceri noi pe cap de locuitor. Asta poate şi datorită mentalităţii care ne determină să avem o frică excesivă de eşec. Iar majoritatea start-up-urilor eşuează destul de repede deoarece fondatorii de aşteaptă la profituri mari şi rapide, în loc să crească afacerea sănătos, cu paşi mici, dar siguri. Dacă simţi că ai şi tu aceste temeri, iată câteva lucruri importante de care trebuie să ţii cont înainte de a te apuca de un business.

  1. Începe acum. Majoritatea oamenilor au idei foarte bune, dar le e frică să le pună în practică. Visează zilnic la ceea ce ar putea avea, în loc să înceapă să își construiască un plan de afacere. Şi se trezesc peste câteva luni sau un an, că altcineva a venit pe piaţă cu aceeaşi idee şi are un mare succes. Nu trebuie să aştepţi ca afacerea să fie perfectă. O vei adapta în timp şi vei creşte împreună cu ea. Important e să faci primii paşi. Acum.
  2. Nu te aştepta la succes instantaneu. Cu toate că vei începe acum şi vei fi foarte entuziasmat, nu te lăsa doborât dacă în câteva luni nu vezi rezultatele dorite. Majoritatea companiilor care ţi se pare că au obţinut succesul peste noapte au de fapt în spate ani grei de muncă.
  3. Nu te lăsa descurajat. Chiar dacă poate o primă idee nu s-a dovedit a fi cea cu care vei da lovitura, continuă să munceşti şi să îţi pui în aplicare ideile. Nu se ştie niciodată care va fi ideea cu care te vei lansa în lumea antreprenorilor de succes.
  4. Creează un produs pe care oamenii îl vor. Atunci când îţi analizezi ideile, încearcă să te gândeşti la necesităţile pieţei, să vezi dacă găseşti o nişă care nu este acoperită de niciun alt furnizor. Sau dacă eşti incredibil de creativ, poţi să-i urmezi exemplul lui Steve Jobs şi să creezi produse şi servicii la care oamenii nici măcar nu s-au gândit că le-ar putea fi de folos.
  5. Încearcă să ai o relaţie bună cu partenerii din firmă. Majoritatea companiilor se destramă din cauza certurilor care apar între fondatori. Cu toate că trebuie să ai mult noroc din acest punct de vedere, ţine cont că prietenii nu sunt neapărat şi cei mai buni parteneri de afaceri.

Dacă crezi că poţi face faţă acestor aspecte şi ai o idee bună pe care vrei să o prezinţi publicului, e timpul să te apuci de afaceri. Îţi trebuie doar multă răbdare, multă muncă şi un capital minim cu care să te apuci de treabă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.