logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 moduri prin care să nu mai pierzi timpul

pierdere-de-vreme

Un proverb estonian spune că „a pierde timpul e ca şi cum ai fura de la tine însuţi”. Avem doar 24 de ore într-o zi şi în societatea actuală, bazată pe viteză şi ritm nebun, e greu să mai găseşti timp şi pentru tine şi să reuşeşti să ai un echilibru perfect între diferite aspecte ale vieţii. Faptul că nu îţi foloseşti timpul cum trebuie te face, de multe ori, neproductiv, te face să ai impresia (corectă, de multe ori) la finalul zilei că nu ai făcut mare lucru şi ajungi să te simţi tot mai obosit şi deprimat. O anumită structură şi ordine în viaţă îţi vor aduce un sentiment de satisfacţie garantat. Iată cinci idei simple care te pot ajuta.

Fă liste cu ceea ce ai de făcut

Inclusiv liste pentru cumpărături. Poate suna mult prea simplu şi uneori ai impresia că nu e necesar să pierzi vremea scriind de ce lucruri ai nevoie, dar crede-mă că vei pierde mult mai mult timp printre rafturi. La fel e şi cu restul zilei. Dacă ai o listă cu ceea ce ai de făcut, vei putea să prioritizezi sarcinile şi să ai satisfacţia lucrurilor realizate la finalul zilei.

Foloseşte fiecare minut al zilei

Cu toate că de multe ori ne simţim demotivaţi şi am prefera să petrecem mai mult timp uitându-ne la seriale sau dormind, e important să găseşti lucruri care să te motiveze, să te recompensezi pentru fiecare mică victorie şi să profiţi din plin de fiecare moment al zilei.

Dă voie cuiva să te „certe”

De multe ori pierdem vremea pentru că nu trebuie să dăm nimănui explicaţii pentru ceea ce facem. Dar dacă spui cuiva despre planul tău de a scrie zilnic câteva pagini pentru cartea pe care vrei să o publici şi rogi persoana respectivă să te sune zilnic să te întrebe cum merge cu scrisul, cu siguranţă vei fi mult mai motivat să te apuci de treabă.

Setează-ţi remindere

De multe ori pierdem vremea pentru că uităm de anumite lucruri, suntem mult prea concentraţi cu un anumit task şi nu ne mai gândim la restul listei. Aşa că stabileşte-ţi încă de la începutul zilei sarcinile principale şi setează-ţi alarme cu numele lor ca să nu uiţi de ele.

Asigură-te că dormi suficient noaptea ca să ai energie pentru tot parcursul zilei

Oboseala e una dintre cauzele principale pentru care nu suntem productivi şi tindem să pierdem vremea. Dacă totuşi ai nopţi albe, evită să dormi în timpul zilei ca să te asiguri că nu intri într-un ciclu vicios şi că vei reveni la orarul tău normal cât mai curând.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *