Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 obiceiuri de care trebuie să scapi

Atunci când vrei ca viața ta să ia o întorsătură spre bine, atunci când vrei să avansezi în ceea ce îți propui, trebuie să fii conștient de faptul că există obiceiuri care controlează anumite aspecte ale vieții tale. Câteodată, este necesar să sacrifici anumite obiceiuri, care te fac să bați pasul pe loc. Iată 5 astfel de obiceiuri la care trebuie să renunți.

Nu bei suficientă apă

Apa constituie o parte importantă din organismul nostru. De aceea, este foarte important să te menții hidratat. Dacă ai obiceiul să spui „nu mi-e sete” și să îți bazezi consumul de apă pe sete, trebuie să renunți. Senzația de sete apare când corpul tău este deja deshidratat. Dacă bei suficientă apă pe parcursul zilei, îți menții corpul hidratat. Ba mai mult, îți ajuți și mintea să rețină mai ușor ceea ce are nevoie și să găsească soluții pentru problemele pe care le întâmpini.

Nu dormi suficient

O altă problemă a societății contemporane este lipsa de somn. Dacă obișnuiești să pui somnul pe locul doi, și, mai cu seamă, dacă faci asta în mod constant, trebuie să te oprești. Lipsa de somn te face mai susceptibil la greșeli și decizii proaste. Pe lângă asta, extenuarea poate duce la probleme grave de sănătate. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte și ține cont de nevoile corpului tău. Când te trezești natural, nu te pune înapoi la somn.

Spui da la orice

Un obicei prost, pe care îl au mulți oameni, este cel de a nu refuza nicio ofertă. Fie că vorbim de ieșitul în oraș cu prietenii sau de rugămintea șefului de a face 2 lucruri în plus înainte să pleci de la birou, și îți este în fire să spui mereu „da” tuturor, încearcă să renunți. Învață să îți organizezi timpul în așa fel încât să îți păstrezi pentru tine.

Pierzi timpul pe Social Media

Cu cât se fac avansuri mai mari în tehnologie, cu atât ne ușurăm munca. În mod paradoxal, atunci când tehnologia înaintează, reușim să pierdem mai mult timp. Asta se întâmplă datorită faptului că atenția ta este ambuscată constant de zeci de notificări și emailuri. Ca să îți asiguri momente de productivitate, sparge obiceiul de a-ți verifica mailul sau contul de Facebook o dată la câteva minute.

Faci multitasking

În mentalitatea oamenilor, dacă rezolvi două lucruri în același timp, ești mai eficient. Dacă și tu ești viciat de acest obicei, mai gândește-te o dată. Creierul uman nu este „programat” să acorde atenție, în aceeași măsură, pentru două sarcini diferite. Astfel, atunci când faci multitasking, ceea ce se întâmplă de fapt este că mintea ta trece rapid de la o sarcină la alta și înapoi. Asta înseamnă că nu acorzi niciuneia dintre sarcini atenția ta neîntreruptă, iar asta te „ajută” să petreci mai mult timp rezolvând acea sarcină. În plus, se poate întâmpla să greșești sau să scapi din vedere anumite aspecte.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *