logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 Ponturi pentru a alege încălțămintea perfectă

papuci

Perechea perfectă de încălțăminte trebuie să îndeplinească anumite criterii precum stil, confort și calitate. În plus, vrei ca acea pereche să nu îți provoace daune picioarelor sau gleznelor. Și atunci, care sunt criteriile după care îți alegi încălțămintea de obicei? Faci rabat de la calitate ca să iei un model mai modern? Sau poate că preferi înfățișarea papucilor în detrimentul confortului. În cele ce urmează te invităm să descoperi câteva ponturi pentru a alege încălțămintea ideală.

Hotărăște ce funcționalitate trebuie să aibă acea pereche de papuci

Este evident că dacă vei vrea să alergi îți vei lua o pereche de papuci pentru alergat, iar dacă vrei să ieși în oraș, o pereche de pantofi cu toc este mai potrivită. Așadar, înainte să mergi la cumpărături, decide pentru ce vei folosi acea pereche de papuci, ca să îi poți stabili punctele tari și cele slabe. Încălțămintea pentru femei, în special, are o mulțime de modele pentru diverse funcționalități, așa că trebuie să te gândești bine.

Ține cont de sezonalitate

Pe lângă modul în care vrei să îi porți, trebuie să ții cont și de sezonalitatea papucilor. Este normal să îți dorești să porți încălțăminte care să îți țină de cald iarna și papuci care să îți lase piciorul să respire vara. Pentru sezonul rece, astfel de ghete sunt esențiale. Trebuie ținut cont și de interiorul acestora, dar și de talpă, care trebuie să aibă elemente antiderapante, mai ales dacă locuiești în zone în care există zăpadă. De altfel, ține cont și de ocaziile la care le vei purta, acestea fiind suficient de diversificate ca modele pentru a îngloba o gamă variată de evenimente.

Nu ține cont de mărime

Nu mă înțelege greșit, mărimea unui papuc este extrem de importantă pentru confortul picioarelor tale. Ceea ce îți spun este să nu ții cont de numărul pe care îl porți, întrucât acesta poate diferi în funcție de producător. Astfel, aceeași mărime îți poate fi perfectă într-un anumit model, iar în altul îți poate fi mică. Așadar, atunci când îți cumperi încălțăminte nouă, asigură-te că iei mărimea în care piciorul tău se simte cel mai confortabil. Ia în calcul și lungimea, dar și lățimea papucului, astfel încât piciorul tău să nu fie iritat sau rănit.

Ieși la cumpărături după amiaza

Piciorul tău devine mai lat pe parcursul zilei, în mod natural, mai ales dacă ai tendința să stai mult în picioare sau să te deplasezi des. Din acest motiv, cel mai bun moment al zilei în care să probezi pantofii este după amiaza. Astfel, dacă vei fi comodă încălțându-i, nu vei avea probleme să îi porți pe parcursul întregii zile.

Alege perechea care îți e bună acum

Nu cumpăra niciodată o pereche de pantofi cu gândul că se va întinde și vor deveni confortabili. Aceștia nu vor fi niciodată suficient de confortabili dacă nu sunt așa de la început. Este adevărat că unii papuci se lasă în timp, în special în cazul celor cu șireturi, însă acest lucru nu îți garantează că îți vor fi comozi atunci.

În cele din urmă, perechea perfectă de papuci trebuie să respecte mai multe criterii. Sperăm ca ponturile de mai sus să te ajute să alegi cea mai bună încălțăminte pentru picioarele tale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *