Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 principii Karma pe care le vei întâlni pe parcursul vieții

Contrar concepției comune, karma nu e o pedeapsă pe care o primesc cei care fac fapte mai puțin corecte. Karma este cuvântul sanscrit pentru „acțiune” și se referă la faptul că fiecare acțiune are o reacție egală, îndreptată în direcția opusă. Mai exact, dacă tu faci o acțiune negativă, rezultă că o acțiune negativă îți va fi făcută și ție de către altcineva,

„Culegi ceea ce semeni”

Această lege karma oferă atenționare asupra faptului că nu poți să ai acțiuni de un fel și să te aștepți la rezultate care implică altfel de acțiuni decât cele pe care le faci. Principiul este același ca în cazul în care nu poți să semeni grâu și să te aștepți să îți iasă din pământ pomi fructiferi.

„Viața are nevoie de participare”

Nu te poți aștepta ca viața să îți dea ceea ce aștepți, fără ca tu să faci ceva în privința asta. Asta înseamnă că nu te poți aștepta să devii bogat peste noapte, pentru că ai câștigat la loto, în condițiile în care tu nu ai jucat niciodată la loterie.

„Totul este conectat”

În viață nu există pași peste care se poate sări pentru a ajunge la rezultatul dorit. Fiecare pas este important și trebuie făcut la timpul potrivit, pentru a putea avansa la următorul pas. Nu poți ajunge direct la final, trebuie să urci treptat înspre acesta.

„Istoria se repetă”

Dacă crezi ceva cu adevărat, va exista un moment în viața ta în care acel ceva va fi pus la test. Dacă crezi că ți-ai învățat lecția cu ultima greșeală făcută, vei avea șansa să îți demonstrezi că ai învățat, când viața te va invita să repeți acea greșeală. În acel moment, va depinde doar de tine dacă vei face alegerea potrivită sau nu. Trebuie să înveți că istoria se repetă, până în momentul în care dovedești că ți-ai învățat lecția.

„Trăiește acum și aici”

Îți este imposibil să trăiești în prezent dacă te gândești constant la trecut sau viitor. În cazul în care nu îți schimbi gândirea și comportamentul pe parcursul vieții, vei rămâne ancorat într-un timp trecut și nu vei putea trăi în prezent. De aceea, se spune că visurile vechi te împiedică să faci altele noi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *