Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 reguli simple pentru o viaţă fericită

Cu toţii ne dorim să fim fericiţi. Pare ceva simplu când o spunem, dar devine de multe ori extrem de complicat şi asta pentru că de cele mai multe ori căutăm fericirea în cei din jurul nostru, aşteptăm anumite momente speciale pentru a fi fericiţi sau considerăm că avem nevoie de un anumit lucru pentru a începe să ne bucurăm de viaţă. Iată 5 reguli simple pentru a trăi fiecare zi la maxim şi pentru a ne simţi mai împliniţi.

  1. Ai încredere. Gândirea pozitivă începe cu faptul că îţi trăieşti viaţa având încredere în tine şi nu laşi frica să te domine. Cu toate că sunt două lucuri complet opuse, frica şi încrederea au acelaşi punct comun: ambele creează un viitor posibil, doar că în direcţii total opuse.
  2. Persistă. Aceasta e de multe ori cheia succesului. Dacă nu renunţi şi faci în continuare ceea ce-ţi place, cu siguranţă vei obţine tot ce-ţi doreşti de la viaţă. Visele tale sunt doar nişte dorinţe până în momentul în care începi o acţiune concretă. Oamenii care nu sunt fericiţi sunt de obicei plini de regrete pentru că nu au făcut anumite lucruri sau au renunţat prea uşor.
  3. Bucură-te de lucrurile simple. Fericirea stă în simplitate. Nu are rost să aştepţi momente speciale pentru a fi fericit. Să obţii o anumită slujbă, să termini facultatea cu note mari, să găseşti persoana potrivită etc. Şi aceste lucruri se vor întâmpla, dar fericirea adusă de ele nu va fi pe măsura a aşteptărilor tale poate. Mai bine te bucuri în fiecare zi de prezenţa celor dragi, de o carte sau un film bun, de o ciocolată caldă când afară e rece:).
  4. Înfruntă problemele cu zâmbetul pe buze. Râsul e cel mai bun medicament care vindecă orice rană şi transformă problemele în oportunităţi. Studiile arată că un copil râde cam de 300 de ori pe zi, pe când un adult doar de 17.
  5. Rămâi cu sufletul de copil. Dacă tot menţionam copiii la punctul anterior, adevărul este că au ei ceva în plus faţă de adulţi. Acea bucurie permanentă şi sete de a descoperi ceva nou. Dacă vrei să înveţi mai multe despre asta, ai putea să-ţi petreci din când în când o zi în compania unui copil ca să descoperi cum te poţi bucura de lucrurile simple.

Foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *