logo
Search
Generic filters
Exact matches only

6 alimente pe care trebuie să le consumăm când suntem bolnavi

Știm cu toții cât este de neplăcut să fim bolnavi. De cele mai multe ori, apelăm la diferite tipuri de medicamente pentru a trece cât mai rapid peste acele simptome. Însă, medicamentele nu sunt întotdeauna necesare. Exită o alternativă mult mai benefică și mai eficientă: consumarea anumitor alimente sănătoase. Care sunt cele mai recomandate alimente?

  1. Ghimbirul

Atunci când aveți dureri de stomac, ghimbirul este alegerea ideală. Apelați cu încredere la o ceașcă de ceai de ghimbir pe care o puteți prepara acasă. Turnați apa fierbinte peste câteva felii de ghimbir și adăugați o lingură de miere. Mai mult, ghimbirul este benefic și atunci când aveți stări de greață.

  1. Mierea

Este cel mai bun „medicament” pentru durerile în gât. Mierea este un antimicrobian, capabil să distrugă celulele bacteriene. Pentru tratarea durerilor de gât, beți o cană de ceai cald amestecat cu o lingură de miere.

  1. Alimentele picante

Consumarea alimentelor picante este recomandată atunci când suferiți de congestie nazală. Alimentele picante sau cele condimentate contribuie la curățarea sinusurilor și ameliorează simptomele congestiei nazale.

  1. Bananele

Reprezintă o alegere ideală pentru perioadele când suntem bolnavi și nu numai. Acestea sunt bogate în zaharuri și ne oferă un impuls de energie. Bananele sunt recomandate și pentru stările de greață, vărsături sau diaree. Bananele conțin numeroase substanțe nutritive care elimină toxinele, stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din intestin, previn arsurile la stomac, ulcerele și protejează mucoasa stomacului.

  1. Sucul natural de portocale

Când sunteți bolnavi și nu aveți poftă de mâncare, preparați un suc din portocale. Asigurați-vă că sucul conține portocale în proporție de 100% și alegeți să-l preparați acasă. Consumarea sucului natural de portocale este o modalitate foarte bună de a obține vitaminele de care organismul vostru are nevoie, în special în perioada în care sunteți bolnavi. Sucurile din legume sunt și o altă alegere extrem de benefică. Orice suc alegeți, asigurați-vă că este 100% din fructe sau legume, fără adaosuri de zaharuri rafinate sau substanțe chimice. Doar sucurile naturale reprezintă un real ajutor pentru sănătatea voastră.

  1. Usturoiul

Este un remediu natural arhi-cunoscut pentru răceală și gripă. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Usturoiul este considerat un antibiotic natural și este extrem de benefic pentru degajarea căilor respiratorii și pentru calmarea tusei.

Te-ar putea interesa și Alimente benefice pentru un somn liniștit

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *