logo
Search
Generic filters
Exact matches only

7 motive pentru care ar trebui să te apuci de yoga

Yoga este o practică veche de mii de ani ce îşi are originile în India. Scopul acesteia este de a ne ajuta să obţinem o viziune pozitivă asupra vieţii şi să atingem pacea interioară. Cuvântul în sine înseamnă uniune sau uniune cu divinitatea. Cu toate acestea, în ziua de azi, majoritatea se gândesc la această practică doar ca la un exerciţiu fizic. Partea bună e faptul că exerciţiile pot fi adaptate în funcţie de greutate, înălţime şi condiţia fizică a fiecăruia. Iată câteva motive pentru a te apuca de yoga.

  1. Este un exerciţiu foarte bun. Pe lângă faptul că exerciţiile pot fi adaptate şi le poţi lua treptat, poţi alege exerciţii în funcţie de cum te simţi în acel moment. Încet încet vei dobândi tot mai mult control asupra muşchilor tăi şi corpul va deveni mai tonifiat.
  2. Te pune în conexiune cu corpul tău. Exerciţiile de yoga sunt construite în aşa fel, încât să îţi creşti rezistenţa organismului şi să ajungi să-l cunoşti mai bine. Astfel că, făcând zilnic acest tip de exerciţii vei ştii când ceva nu e în regulă cu corpul tău.
  3. Te poate ajuta la tehnicile de respiraţie. Aceastea reprezintă o parte esenţială a exerciţiilor de yoga deoarece te ajută să te concentrezi mai bine şi să scapi de stres.
  4. Te poate ajuta să ai un somn mai odihnitor. Există câteva mici exerciţii pe care e bine să le faci înainte de culcare şi îţi vor induce o stare de relaxare.
  5. Vei avea o postură mai bună. Toţi cei care lucrează la birou se plâng de problemele cu spatele şi de faptul că le este tot mai greu să-şi menţină postura după 8 ore de muncă. Yoga are câteva exerciţii care îţi vor întării muşchii spatelui şi vei putea să-ţi menţii postura fără probleme.
  6. Te vei dezvolta din punct de vedere fizic şi psihic. Întregul scop al acestor exerciţii este de a te ajuta să meditezi în linişte şi într-o stare de perfectă armonie între trup şi minte. Astfel că, pe măsură ce reuşeşti să stai tot mai multe minute complet nemişcat într-o anumită poziţie, corpul se antrenează la rândul lui.
  7. Meditaţia îţi poate schimba viaţa în bine. S-a demonstrat că şi doar câteva minute de meditaţie pe zi te vor ajuta să ai parte de mai puţin stres, să fii mai concentrat şi să îţi pui în ordine gândurile.

Fie că o faci doar pentru a-ţi îmbunătăţii condiţia fizică, fie că vrei să descoperi mai  mult despre partea spirituală, yoga este o tehnică ce te poate ajuta pe mai multe planuri ale vieţii.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.