Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

18 Idei de cadouri pentru botez care o să fie utile, la modă și inedite

Botezul e primul eveniment social important din viața fiecărui copil. Este momentul în care copilul devine creștin și acceptat în comunitatea religioasă. Dincolo de dogma religioasă însă, botezul este prilejul de sărbătoare pentru nașterea acestuia și se obișnuiește să se organizeze o petrecere (după ritualul religios) în care părinții copilului primesc cadouri și petrec alături de oamenii dragi lor.

Cadourile oferite cu ocazia botezului atrag atenția invitaților și reprezintă un gând bun pentru noua familie. Pentru momentele când trebuie să mergi la un botez și nu știi ce cadou să îi oferi copilului, iată câteva sugestii de cadouri potrivite:

 

1. Album foto elegant

Sursa foto: emag

Un album foto alb sau colorat, tapițat cu piele, este un cadou elegant care va fi sigur completat cu pozele din primul an de viață al bebelușului de către părinți. Ambalat într-o cutie la fel de elegantă, cu o fundiță roz sau albastră în funcție de sexul bebelușului, albumul foto va fi foarte apreciat de părinți și va rămâne o amintire de neprețuit. Dacă nu găsești un album tapițat cu piele, atunci un album învelit în satin sau mătase, cu câteva aplicații simbolice precum un costumaș și o cruciuliță, cu peste 20 de pagini, va fi un cadou suficient de bine ales pentru acest moment important din viața celui mic.

2. Trăsură argintată cu spații pentru șuviță și dințisor

Pentru că la vârsta de un an se taie moțul copilului și încep să cadă și primii dințișori, un cadou rafinat și mai aparte este trăsura argintată cu spații pentru șuviță și primul dințisor. Brandul Juliana are o serie de cadouri pregătite pentru a fi oferite cu ocazia botezului, printre care se numără și această trăsură argintată. Cadoul este format dintr-un căluț din argint și două spații diferite pentru păstrarea celor două simboluri. Dimensiunile acesteia se încadrează în formatul 5 x 13 x 4 centimetri și poate fi o amintire foarte plăcută, care poate fi păstrată în living, în văzul tuturor.

3. Bambino by Juliana – Pușculiță argintată în formă de calească

Sursa foto: emag

Tot brandul Juliana oferă o serie de cadouri argintate, care să corespundă cât mai multor gusturi și nevoi. Pentru părinții care încearcă încă din primele momente ale vieții să pună bani deoparte pentru cei mici și o fac în modul clasic, folosind o pușculiță în care strâng toate bancnotele și monedele, atunci un cadou de tipul unei pușculițe argintate în formă de calească le poate surâde.

Pușculița poate fi păstrată la vedere, ca piesă decorativă și are un capac pentru golire după ce va fi umplută. Astfel părinții vor putea să o folosească din nou, fără a fi nevoiți să o spargă. Dimensiunile pușculiței sunt suficient de mici pentru a nu ocupa prea mult spațiu (11 x 10 centimetri) și a se asorta oricărui tip decorativ. Aceasta poate fi achiziționata de aici.

4. Ramă foto argintată în formă de costum pentru băiețel

Sursa foto: cel.ro

Rămânând în zona fotografiilor și cum le-am putea păstra într-un mod cât mai frumos, o ramă argintată, cu forma unui costumaș pentru băiețel este un cadou simpatic și perfect pentru prima poză de la botez a bebelușului. Dimensiunile ramei se potrivesc oricărui stil decorativ, fiind numai de 15 x 11 x 2 centimetri. Dacă doriți să evitați să oferiți un cadou comun precum o ramă foto simplă și ieftină, din lemn sau plastic, atunci acest articol argintat cu o formă specială este un accesoriu particular care se remarcă prin momentul reprezentativ în care este oferit.

5. Carusel muzical 

Sursa foto: emag

Dacă îți plac cadourile inspirate din poveștile nemuritoare, atunci un carusel muzical argintat pentru bebelușul botezat va fi un gând simpatic pentru cel mic. Caruselul este placat cu argint, se rotește fără a avea nevoie de baterii și are o melodie pe care o reproduce, numită “Rock-a-bye Baby”. Are un diametru de 7 centimetri și o înălțime de 14 și poate fi păstrat pentru o perioadă îndelungată. Acest cadou se potrivește atât pentru o fetiță, cât și pentru un băiețel.

6. Twinkle Twinkle – Set perie și pieptăn argintate

Sursa foto: emag

Tot un cadou drăguț și rafinat este un set cu perie de 9 centimetri și un pieptăn de 14, ambele placate cu argint. Cele două articole aparțin brandului Twinkle Twinkle, un brand englezesc care comercializează produse pentru copiii mici. Dacă te hotărășți pentru aceste două articole placate cu argint, atunci le vei primi într-o cutie de cadou astfel că nu va fi mai nevoie să te mai chinui să le ambalezi.

7. Îngeraș decorativ cu cristal Swarovski și citat motivațional

Sursa foto: krbaby.ro

Dacă ești fanul suvenirurilor placate cu argint și ți-ar plăcea să oferi ceva de acest gen la botezul copilului prietenilor tăi, atunci te-ar putea interesa un îngeraș decorat cu un fluturaș, cristale Swarovski și un mesaj motivațional. Acest îngeraș decorativ are 7.5 x 10 centimetri și este mai mult orientat către părinți și nu către copii. Pentru că atunci când sunt mici copiii trebuie ținuți departe de obiectele pe care le pot băga în gură, ar fi bine să specificați că acest cadou este în mod special adresat părinților și nu neapărat pentru cel mic.

8. Mărturie botez statuetă argintată Fecioara Măria cu Pruncul

Sursa foto: krbaby.ro

Pentru cei foarte credincioși, un alt cadou special care poate fi oferit cu ocazia botezului este o mărturie de genul unei statuete argintate Fecioara Maria cu Pruncul. Această icoană este foarte frumoasă și reprezintă un cadou simbolic, placat cu argint și așezat pe un suport de lemn. Statueta are doar 3 centimentri înălțime, iar părinții se vor bucura foarte mult de intenția ta. Se recomandă înmânarea statuetei părinților, aceasta fiind prea mică pentru a fi lăsată la îndemâna sărbătoritului.

9. Suport certificat botez din aluminiu

Sursa foto: krbaby.ro

Anumiți părinți prefera să păstreze certificatul de botez al copilașului în format fizic, pe un document și să marcheze astfel momentul deosebit din viața celui mic. În acest sens, îi poți ajuta cu un suport pentru certificatul de botez, un produs din aluminiu, placat cu o cruce și un cărucior. Dimensiunile acestui suport nu depășesc 7 x 24 x 4 centimetri și este un cadou adresat părinților. Colecția Bambino by Juliana are o serie de astfel de suporturi de vânzare online și te poți inspira din ceea ce se apropie mai mult de gusturile tale și ale părinților celui mic.

10. Iconiță argintată pentru botez Fecioara Maria

Sursa foto: krbaby.ro

Adresată tot persoanelor credincioase, cărora le plac astfel de elemente decorative, o iconiță argintată cu chipul Fecioarei Maria, în forma unui disc, poate transmite un gând bun către noua familie. Iconița are diametrul de 3 centimetri și este un cadou special pentru părinți, care poate fi păstrat în locuință pentru o perioadă îndelungată.

11. Hăinuțe și botoșei

baby-shoes-hanging-on-clothes-lineCel mai obișnuit cadou pentru botez este format din diferite hăinuțe sau încălțăminte pentru bebeluș. Acesta este cel mai ușor de cumpărat datorită faptului că există o diversitate foarte mare de hăinuțe, dar și datorită faptului că bebelușii cresc foarte repede, deci dacă nu știi exact ce mărime ar trebui să îi iei, poți opta întotdeauna pentru hăinuțe mai mari, pe care să le poarte când va fi puțin mai mare.

12. Jucării

original_personalised-tinned-teddyFiind copil, multă lume se gândește să îi ofere acestuia jucării pentru bebeluși, pentru atașat la pătuț sau cărucior, ca cel mic să fie stimulat vizual. Pentru a face cadoul ceva mai special însă, poți opta pentru o jucărie de pluș, pe care mulții copii o consideră „eroul protector” și alături de care au un somn mai odihnit.

Pentru mai multe jucării poți opta să alegi din oferta celor mai populare site-uri pentru copii: noriel.ronichiduta.ro, bestkids.ro, 3pitici.ro, prichindel.ro, bebebliss.ro, superbebeshop.ro, kidscenter.ro sau chiar de la emag

13. Un lănțișor/brățară gravată

original_engraved-message-necklaceNumele copilului, data nașterii și/sau data botezului sunt sugestii de inscripţii perfecte pentru un cadou de botez. Acest cadou este unul simbolic și poate fi un bun memento al evenimentului pentru părinți și, peste ani, pentru copil.

14. Carte cu povești

personalised-hardback-childrens-book---nursery-rhymes_bCadoul ăsta poate fi ceva simbolic, specific pentru botez, cum ar fi biblie pentru copii dacă se respectă dogma religioasă în familie sau o cărticică cu povești pentru copii dacă preferi mai degrabă un cadou modern. Cărțile sunt obiecte de care copii se pot atașa foarte tare pe parcursul anilor, așa că nu ai cum să dai greș cu un astfel de cadou. Pe site-ul elefant.ro poți să găsești cărți interesante pentru copii.

15. Set pentru imprimarea amprentelor

set de amprenteCe poate fi mai frumos decât să te uiți la o bucată de hârtie care are imprimată amprenta palmei și a piciorului unui bebeluș? Un astfel de cadou poate fi prețuit și de părinți și de copil peste ani. E o ocazie bună de a imortaliza fragilitatea și inocența bebelușului.

16. Păturică

paturicaO păturică pufoasă îi va ține bebelușului de cald în serile reci și se va putea juca pe ea pe parcursul zilei. Poți opta pentru o păturică cu animăluțe sau poți merge un pas mai departe și să îi personalizezi păturica cu numele și data nașterii, sau chiar cu o mică poveste.

17. Un rozariu pentru copii

rozariuDacă familia este una religioasă, un cadou foarte apreciat va fi un rozariu micuț care să poarte numele copilului. Părinții acestuia pot să îl păstreze pentru a i-l oferi copilului când va fi mai mare sau îl pot agăța într-un loc în camera copilului cu scop decorativ.

18. Prosopel/halat de baie jucăuș

halat de baieUltimul cadou pe care ți-l sugerez este un prosopel sau un halat de baie cu glugă, jucăuș. Poate fi drăguț să optezi pentru o glugă cu urechiușe de urs sau orice alt animăluț. Părinții vor avea ocazia să se joace și ei, făcându-i poze în diferite ipostaze.

Poți să găsești și alte idei de cadouri pentru botez pe cele mai populare site-uri pentru copii cum ar fi:

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă vei intra pe aceste magazine online spre care facem trimitere și vei comanda produse de la ele, un procent din valoarea achiziției tale va intră în contul de afiliere al site-ului BunaDimineata.ro . Acești bani pe care îi vom încasa ne vor ajuta să scriem noi subiecte interesante pentru cititorii nostri. Mai multe detalii despre marketingul afiliat poți să citești aici.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *