Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

18 idei de cadouri pentru iubitorii de drumeții

Atunci când primești un cadou, îți place să vezi că se potrivește pasiunilor tale. De aceea, când trebuie să cumperi un cadou pentru altcineva, te străduiești să îi studiezi pasiunile astfel încât să alegi un cadou potrivit. Dacă ești în căutare de cadou pentru cineva care iubește drumețiile, iată câteva sugestii care te pot ajuta să găsești cadoul perfect!

1. Lampă pentru cap

lampa pentru cap

Orice iubitor de natură va merge cel puțin o dată în camping cu cortul. În acel moment va avea nevoie de o lampă pentru cap, care să îi ofere o sursă de lumină fără să îi ocupe mâinile. O astfel de lampă funcționează pe baterii, se aplică pe cap ca o căciulă și este utilă în plimbări pe întuneric, așezatul cortului după apus sau alte situații în care e nevoie de lumină în plus.

2. O busolă personalizată

busola

Busola este un obiect indispensabil în drumeții. Dacă mergi pe munte, semnalul telefonului mobil va dispărea, iar GPS-ul nu te va putea ajuta. Astfel, o busolă este un cadou practic, iar dacă o personalizezi poate fi un cadou extrem de apreciat de cineva care iubește drumețiile.

3. Un briceag personalizat

briceag

Un briceag este necesar în călătorii din diverse motive. Te poate ajuta să tai sfori, crengi sau să tai din mâncare când ești plecat în drumeții. Însă în funcție de inserțiile pe care le are, un briceag poate fi o ustensilă multifuncțională esențială.

4. O trusă de prim ajutor

trusa de prim ajutor

Prudența este una dintre virtuțile pe care trebuie să le ai când mergi în drumeții. Însă chiar și așa se pot întâmpla mici accidente. Arată-i celui drag că îți pasă și oferă-i un kit de prim ajutor pe care să-l poată căra în drumeții. Asigură-te că în kit există bandaje, un dezinfectant, un fluier (ca să poată semnala după ajutor în caz de nevoie), plasturi și câteva medicamente de bază.

5. Un filtru de apă

lifestraw-personal-water-purifier-cover

Partea cea mai deranjantă în drumeții e faptul că trebuie să cari după tine toate lucrurile indispensabile precum apă, mâncare sau îmbrăcăminte. Acestea adaugă greutate în plus și fac ca plimbările să fie savurate mai puțin. Dacă prietenul tău drumeț are un filtru de apă portabil, nu mai e necesar să ducă apă multă după el. Pur și simplu filtrează apa din pârâu astfel încât să elimine impuritățile majore și bacteriile.

6. O sticlă termoizolantă

sticla

Chiar dacă menționam un filtru de apă portabil la punctul anterior, este necesar ca drumeții să aibă la ei și o sticluță în care să transporte apă în timpul plimbărilor. O sticlă de aluminiu, termoizolantă este ideală pentru aceștia. Persoana căreia îi faci cadou o astfel de sticlă poate duce cu el/ea apă rece de la un izvor, într-o zi caldă de vară, iar sticla îi va menține apa rece mai multe ore, sau poate duce cafea caldă în zilele reci, când are nevoie de ceva care să îl/o încălzească.

7. Hamac

hamac

Un hamac este un cadou interesant pentru toți cei cărora le place să petreacă timp în pădure. Câteva ore de relaxare într-un hamac îi pot reîncărca energia, pentru ca cel drag ție să poată să-și continue drumeția.

8. Un încărcător solar

zerolemon-solarjuice-battery-rocks

Acesta este un cadou ideal pentru cei care nu se pot despărți de tehnologie nici atunci când vor să se bucure de natură. De fapt, un astfel de încărcător poate fi util în încărcarea bateriei telefonului, GPS-ului sau aparatului foto.

9. Vase de picnic

Cei cărora le place să se plimbe și să își organizeze diverse ieșiri cu prietenii în natură, fie la munte, fie undeva la iarbă verde, știu cât de important este să dispună de toate instrumentele necesare pregătirii picnicului – de la tacâmuri și vase de picnic, la pahare, șervetele și compartimente pentru fiecare aliment.

Dacă vrei să îi faci o surpriză plăcută prietenului tău pasionat de drumeții, atunci un set de vase de picnic îl va face foarte fericit. Poți alege dintre cele mai sofisticate, cu farfurii, tacâmuri și căni și, astfel, îl poți motiva să organizeze următoarele drumeții în grup cât mai repede. Vasele de picnic sunt întotdeauna necesare și cu cât corespund mai multor funcții, cu atât mai bine.

10. Bocanci și șosete

În funcție de cât de bine îți cunoști prietenul și măsura pe care o poartă la papuc, poți opta pentru o pereche de bocanci rezistenți cu care să poată explora toți munții amintindu-și de tine. E întotdeaua bine să ai o pereche de bocanci la dispoziție, chiar dacă este folosită pe post de rezervă, pentru momentul în care cei vechi ți se vor strica. Dacă bocancii prietenului tău drumeț sunt foarte vechi sau pur și simplu din diverse motive acesta este nevoit să îi schimbe, s-ar putea ca ideea ta de cadou să îi prindă foarte bine. Alături de bocanci, o pereche de șosete din lână vor face cadoul și mai valoros.

11. Geacă termo-izolantă și set de mănuși

Orice drumeț transpiră la un moment dat, iar pentru drumețiile la temperaturi mai scăzute, geaca termoizolantă este perfectă. Adaugă o pereche de mănuși din aceeași gamă și prietenul tău drumeț va avea o iarnă pe cinste!

12. Rucsac

Pentru cei pasionați de camping, rucsacul impermeabil este un cadou perfect și foarte util. În funcție de durata călătoriilor făcute de prietenul tău, unele mai scurte, altele mai lungi, poți opta pentru o variantă de rucsac în care să îi încapă toate lucrurile. Astfel, pentru călătoriile de o zi, se recomandă cele de 20-30 de litri, pentru week-end se recomandă cele de 40-50 de litri, iar orice rucsac care trece de 60 de litri este recomandat pentru călătoriile mai lungi.

13. Sac de dormit

Este important să te gândești și la nevoile prietenului tău drumeț pe timp de noapte, când doarme cu cortul într-un resort. Cazarea poate fi uneori foarte scumpă și, de aceea, varianta aceasta de dormit este preferată de foarte mulți drumeți. Există saci de dormit impermeabili, termo-izolanți și cu glugă, iar în funcție de culoare și impremeuri, îi poți face o surpriză foarte plăcuta prietenului, oferindu-i ceva de care are cu adevărat nevoie.

14. Bețe de trekking

Există foarte mulți drumeți care merg pe munte și se bucură să se sprijine de bețele de trekking când se simți obosiți. Aceste bețe sunt telescopice, contribuie la menținerea unei posturi fizice corecte și echilibrate și sunt ușor de transportat.

15. Ceas Fitness

Ceasurile fitness au devenit foarte la modă în ultimul timp, nu numai datorită designului slim și de tip brățară, dar și datorită indicatorilor pe care aceștia îi măsoară. Acest ceas se conectează prin Bluetooth la telefonul mobil și îți măsoară distanța parcursă într-o zi, îți transmite alerta de sedentarism și are și un pedometru. Genul acesta de gadgeturi este foarte apreciat de drumeți și unii au deja propriile lor obiecte electronice. Verifică înainte dacă și prietenul tău deține deja un ceas fitness, iar dacă încă nu dispune de unul, fii tu primul care i-l oferă!

16. Abonament de ski

Un cadou simplu și util pentru cei pasionați de munte este un abonament de ski. Poți alege între cele de o zi și cele valabile pe o perioadă mai lungă de timp și, pe lângă acesta, dacă prietenul tău încă este începător într-ale skiatului, atunci îi poți închiria și un instructor pentru a-l învăța ce are de făcut. Va fi interesant pentru el să încerce ceva nou sau să practice în continuare unul dintre sporturile sale preferate, fără a mai plăti încă o dată abonamentul de ski.

17. Saltea auto-gonflabilă

Salteaua auto-gonflabilă este un alt cadou pentru noapte, gândit pentru drumeții cărora le place să se plimbe timp de mai multe zile și care își duc în spate, cu drag, toate obiectele de călătorie după ei. Salteaua de la Therm-a-Rest, modelul NeoAir este foarte recomandată pentru iubitorii de munte și cântărește maximum 600 de grame. Somnul va fi mai odihnitor, iar instalarea acesteia nu va da dureri de cap nimănui.

18. Set de creme cu SPF

Drumețiile sunt extrem de plăcute pentru relaxare, însă extrem de neplăcute în ceea ce privește razele UV. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca, persoanele care merg pe munte, să nu uite să se dea cu creme cu SPF. Acestea protejează pielea și conferă o barieră de protecție împotriva razelor UV, foarte nocive în raport cu oamenii. Dacă nu ești sigur de cadoul pe care să i-l oferi, pune-l și pe acesta pe listă!

—————————————————————————————————————–
Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă vei intra pe aceste magazine online spre care facem trimitere și vei comanda produse de la ele, un procent din valoarea achiziției tale va intră în contul de afiliere al site-ului BunaDimineata.ro . Acești bani pe care îi vom încasa ne vor ajuta să scriem noi subiecte interesante pentru cititorii nostri. Mai multe detalii despre marketingul afiliat poți să citești aici.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *