logo
Search
Generic filters
Exact matches only

9 trucuri ca să eviți răceala

raceala

Odată cu scăderea temperaturilor, virușii apar pretutindeni. De cele mai multe ori îi blamăm pe ceilalți pentru degradarea stării noastre de sănătate, când de fapt, noi suntem principalii responsabili.

Noi vă propunem anumite reguli simple, dar foarte benefice pentru starea noastră de sănătate. Aceste reguli vă vor ajuta să stați departe de răceală și să preveniți efectele dăunătoare ale acesteia.

  1. Spală mâinile – deși majoritatea dintre noi cunoaștem această regulă, este foarte important să o respectăm. Este cea mai bună metodă de prevenire a răcelii și de apărare împotriva microbilor.
  2. Exersează indiferent de anotimp – chiar dacă temperaturile au scăzut, nu evita să faci exerciții. Studiile arată că oamenii sunt mult mai activi din punct de vedere fizic, în anotimpul rece și, contrar miturilor, aerul rece nu ne îmbolnăvește mai tare.
  3. Mănâncă sănătosalimentația deține un rol extrem de important pentru sănătatea noastră. Imunitatea noastră este influențată de alimentele pe care le consumăm. Deși, în această perioadă consumăm mai puține fructe și legume, decât în anotimpurile mai calde, trebuie să compensezi cu diverse alimente bogate în nutrienți: nuci, fructe uscate și orice alt tip alimente bogate în vitamine.
  4. Dormi suficient – lipsa somnului ne degradează starea de sănătate și scade imunitatea. Pentru a preveni aceste efecte, dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte.
  5. Hidratează-te – corpul nostru este în proporție de 70% apă. Pentru a supraviețui, organismul nostru are nevoie de apă. O hidratare corespunzătoare, ne ajută să ne menținem organismul sănătos.
  6. Igienizează suprafețele cu care intri în contact – telefonul, tastatura sau orice alt tip de suprafețe din locuință pe care le atingi ar trebui curățate zilnic. În acest mod, vei evita depunerea bacteriilor.
  7. Curăță-ți unghiile – germenii și bacteriile se pot aduna sub unghii. Ai grijă să te speli bine pe mâini și pe unghii, pentru a minimiza acumularea acestora.
  8. Înlătură stresul – stresul scade imunitatea. Încearcă să găsești noi metode de combatere a stresului și să mănânci sănătos.
  9. Evită contactul cu spațiile publice – spațiul public este plin de bacterii. Protejează-te împotriva acestora, evitând contactul direct și spălând mâinile cât mai frecvent.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *