Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
om-stresat
om-stresat

Șapte metode inedite ca să te eliberezi de stres

Stresul este cuvântul de ordine al societății noastre. Indiferent de vârstă, statut social sau jobul pe care îl avem, toți suntem încărcați de stres într-o mai mică sau mai mare măsură.

Stresul este un fenomen psihosocial complex care apare din cauza confruntării cu sarcini și situații care par dificile, importante sau dureroase. Așadar, fiecare percepe stresul în mod diferit deoarece ceea ce pentru o persoană pare stresant, pentru o alta poate să nu ridice niciun fel de problemă.

Pentru a ne elibera de stres există mai multe metode de a face acest lucru. Iată câteva idei inedite de relaxare:

1. Când simți că nivelul de stres este ridicat, fă câteva exerciții de respirație. Pentru aceasta, trebuie să stai într-o cameră întunecată, așezat pe un scaun sau o canapea, să inspiri adânc și apoi să expiri aerul treptat. În momentul în care dai aerul afară îți imaginezi că elimini stresul.

2. Fă plimbări în natură dimineața și seara. Dacă nu ai timp pentru ambele momente, alege doar unul din ele. Studiile arată că ieșirile în natură induc o stare psihică de bine și relaxare.

3. Stai la soare. Cercetătorii au dovedit faptul că 15 minute de expunere la lumina soarelui încarcă organismul cu vitamina D, care ajută, printre altele, la eliminarea stresului.

4. Seara, înainte de culcare, scoate din dormitor orice gadget. Așa nu vei mai fi tentat să stai cu ochii pe telefon înainte de a adormi, iar dimineața primul lucru pe care îl vei face nu va mai fi verificarea mailului sau a contului de Facebook. În plus, lumina albastră a gadgeturilor are un efect stresant.

5. Stresul și anxietatea merg mână în mână. Pentru a diminua efectul acestora, unii psihologi recomandă aromaterapia. O scurtă cercetare îți va arăta că mirosuri precum cele de mentă sau lavandă au efect calmant.

6. Mergi la masaj. O ședință de masaj îți va relaxa întreaga musculatură și îți va da o stare psihică mult mai bună. Masajul te ajută să eliberezi tot stresul acumulat într-o zi.

7. Ascultă muzica preferată. Este dovedit faptul că o melodie care ne place ne ridică moralul și ne stimulează emoțiile pozitive.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *