Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
joaca-in-frunze
joaca-in-frunze

Activități de toamnă în familie

Toamna este momentul în care roadele muncii de peste vară se adună. Fructe, legume, temperaturi mult mai plăcute și chiar o serie de haine noi sunt doar câteva dintre schimbările cu care toamna ne așteaptă și ne îmbie. Oricât de mult am vrea să ne mințim, acesta este anotimpul preferat de fiecare dintre noi, în special pentru familii. Dar ce ar putea să facă o familie în sezonul rece, pe afară sau în casă, la căldurică? Rămâi cu noi pentru a descoperi cele mai preferate activități de toamnă pe care să le petreci în familie.

Dovleacul pentru Halloween

Mai e foarte puțin până când Halloween-ul își va face apariția. Această sărbătoare, de sorginte americană, reușește să surprindă în fiecare an cu ceva nou. Totuși, tradiția persistă, motiv pentru care dovleacul pentru Halloween este un element care nu trebuie să lipsească din casa ta. Pentru a te bucura la maxim de această activitate, o poți transforma într-un joc în familie. Fiecare dintre membri poate lua un dovleac, în ordinea descrescătoare a mărimii și astfel, să îl sculpteze cu ajutorul unui cuțit. Pentru copii, este recomandat ca acesta să fie din plastic, pentru a evita situațiile neplăcute, sau să ca sculptura să fie înlocuită de pictură.

Plimbări lungi prin parcuri

Toamna este anotimpul perfect pentru plimbările lungi prin parcuri, întrucât temperatura nu este nici foarte ridicată, nici foarte scăzută. Din acest motiv, este recomandat ca întreaga familie să participe la această activitate, întrucât se pot face atât de multe lucruri împreună, respectiv:

  • Dansul pe pătura formată de frunze uscate este foarte cunoscut. Mama și tata, alături de copii, pot să se joace și să danseze fără nici un fel de problemă pe frunzele care deja s-au stins, bucurându-se de aerul curat și de razele șirete ale soarelui;
  • Jocul cu mingea este printre preferatele copiilor. Oricând au ocazia să își petreacă timpul cu părinții și cu o minge, micii detectivi își epuizează energia și se bucură mult mai mult de fiecare zi de toamnă, în ciuda faptului că a sosit școala pe nepregătite.

Prăjituri făcute în casă

Nu degeaba este considerat anotimpul cel mai bogat. Acum, în miez de toamnă, fructele sunt extrem de proaspete, zemoase și gustoase. Una dintre cele mai îndrăgite activități în familie este chiar prepararea prăjiturilor, în ciuda faptului că, de multe ori, există roluri diferite ale membrilor, respectiv: mama face prăjitura, tata dă verdictul, iar copiii își bagă mâinile peste tot, sperând ca ajutorul lor să fie util. Cu toate acestea, rezultatul este unul mai mult decât îmbucurător, căci activitatea se finalizează cu toată lumea la masă!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *