Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Află care sunt beneficiile scorțișoarei

Scorțișoara nu are doar un miros incredibil și este utilizată pentru prepararea diferitelor băuturi și rețete, însă are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate. Studiile recente arată că un consum regulat de scorțișoară contribuie la tratarea unor afecțiuni sau simptome, fiind o alegere excelentă pentru sănătatea noastră.

Cele mai bune motive pentru a consuma scorțișoară sunt:

 • Ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism
 • Contribuie la tratarea diabetului de tip 2 prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și prin creșterea cantității de insulină din organism
 • Are proprietăți antifungice și vindecă afecțiunile provocate de bacteriile care intră în contact cu pielea
 • Poate să încetinească gradul de creștere al celulelor canceroase din corp
 • Utilizată în diferite preparate, scorțișoara păstrează alimentele proaspete pentru un timp mai îndelungat, inhibând dezvoltarea bacteriilor.
 • Scorțișoara este un remediu natural pentru tratarea durerilor de cap și a migrenelor
 • Este un produs alimentar care conține fibre, calciu, fier și magneziu
 • Are un puternic efect anti-bacterian. Cercetările au arătat că este una dintre cele mai eficiente substanțe care luptă împotriva bacteriei E. coli, salmonela, dar și a altor bacterii.
 • Reduce simptomele sindromului de intestin iritabil, luptând împotriva bacteriilor și vindecând infecțiile gastro-intestinale. Dacă suferiți de această afecțiune, consumați o ceașcă de ceai de scorțișoară, iar simptomele se vor reduce semnificativ.
 • Este considerată o substanță care deține proprietăți anti-oxidante, reducând formarea „radicalilor liberi”, fiind un anti-oxidant bun pentru corpul nostru.
 • Combinată cu un ulei pentru masaj, scorțișoara este eficientă pentru calmarea durerilor musculare și relaxarea mușchilor.
 • Ajută la vindecarea acneei. Scorțișoara pudră amestecată cu puțin suc de lămâie este un bun remediu pentru tratarea tenului cu probleme. De asemenea, este eficientă pentru tratarea punctelor negre și pentru tratarea problemelor de mâncărime a pielii.

Sfat: scorțișoara trebuie consumată în cantități moderate, altfel poate avea efecte dăunătoare. În cazul persoanelor care au probleme cu ficatul, este indicată consultarea unui medic de specialitate, înainte de a consuma scorțișoara.

Pentru un tratament extern cu scorțișoară, se recomandă efectuarea unui test prealabil pe piele. Scorțișoara poate produce iritații ale pielii, în special persoanelor care au o piele sensibilă sau sunt alergici la anumite substanțe care se află în componența scorțișoarei

 

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Angy

Angy

Angy este o persoană pasionată de blogging, advertising, PR. Îi place să citească, să călătorească, să descopere locuri frumoase. Consideră scrisul o formă de expresie a creativității umane, o terapie pentru suflet. Este într-o căutare permanentă de idei și răspunsuri menite să-i dezvolte personalitatea. Consideră că lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiți, ne oferă liniște și stabilitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări