Search
Generic filters
Exact matches only

Alimente care ne oferă energie

Uneori nici cele 8 ore de somn recomandate de medici, nu sunt suficiente pentru a ne oferi energia de care avem nevoie. Aşadar, alimentaţia deţine un rol esenţial în aportul zilnic de vitamine şi energie. Persoanele care au un ritm de viaţă foarte alert, sunt stresate sau dorm mai puţin de 8 ore de zi pe noapte au nevoie de doze mult mai mari de nutrienţi.

Care sunt cele mai bune alimente care ne oferă o doză mult mai mare de energie:

Ouăle

Sunt alimente bogate în vitamina B, care are capacitatea de a transforma nutrienţii în energie. De aceea, ouăle sunt recomandate pentru micul dejun. În plus, ouăle conţin şi vitamina D, care ajută la fixarea calciului în oase. În plus, sunt unele dintre cele mai bune surse de proteine. Aceasta oferă o cantitate mare de energie, care este esenţială mai ales în zilele încărcate.

Cafeaua

Bine-cunoscuta cafea. Oare ce am face fără ajutorul ei? Este cea mai bună băutură energizantă. Adăugaţi puţin lapte în cafeaua pe care o consumaţi zilnic, iar beneficiile sale se vor amplifica. Cafeaua cu lapte nu ne oferă doar energie, ci şi un aport mai mare de calciu, vitamina D, dar şi carbohidraţii necesari organismului nostru.

Soia

Este o sursă bogată în substanţe nutritive energizante. Complexul de vitamine B transformă carbohidraţii pe care îi consumăm, în glucoza necesară energiei şi facilitează circulaţia oxigenului în organism.

Cerealele integrale

Fac parte din categoria produselor cele mai bogate în fibre. Acesea sunt cunoscute pentru încetinirea ritmului de eliberare al glucozei în sânge. Un ritm mai lent de absorbţie al glucozei, ne oferă o cantitate mai mare de energie pe parcursul unei zile.

Apa

Este considerată unul dintre principalii factori care determină nivelul de energie al organismului nostru. Deshidratarea se simte mult mai rapid, iar efectele sale sunt mult mai acute, decât cele ale foamei. Apa este responsabilă de transportul principalilor nutrienţi în organism. Aşadar, pentru a avea mai multă energie, nu uitaţi să vă hidrataţi.

Seminţele de dovleac

Fie că le consumaţi uscate sau prăjte, seminţele de dovleac sunt o sursă benefică de vitamine, grăsimi sănătoase şi fibre. Toţi aceşti nutrienţi sunt surse importante de energie.

Voi ce alte alimente care vă oferă energie cunoaşteţi?

foto

sursa

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *