Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
aragaz electric
aragaz electric

Aragaz electric sau pe gaz?

Atunci când renovezi sau te muți într-o casă nouă, vrei să alegi cele mai potrivite electrocasnice, care să te ajute în bucătărie. Dintre acestea, de departe cel mai important aparat din bucătărie este aragazul, pe care trebuie să îl alegi după o serie de criterii, printre care frecvența cu care gătești, bugetul și altele. În cele ce urmează, te invit să descoperi câteva detalii despre aragazele electrice și cele pe gaz, ca să poți decide fără urmă de îndoială care este cel potrivit pentru tine.

Aragazul pe gaz

Opțiunea clasică, regăsită în majoritatea apartamentelor din România, este aragazul branșat la rețeaua de gaz. Acesta este utilizat și datorită faptului că majoritatea locuințelor din blocurile vechi sunt deja racordate la rețeaua de gaz, iar asta face instalarea lui în bucătărie mai ușoară. Pe lângă asta, avantajele sunt diverse. Un aparat pe gaz este mai sigur pentru mâncare, datorită faptului că, odată oprită flacăra, mâncarea nu mai este gătită. Pe de altă parte, scurgerile de gaz pot fi un pericol real, la fel și pornirea accidentală a ochiului de aragaz, fără flacără. Un alt dezavantaj este grăsimea arsă în cuptor, care poate fi extrem de greu de îndepărtat. Mai mult, distribuția căldurii în cuptor poate fi inegală, rezultând în mâncare arsă sau gătită neuniform.

Aragazul electric

Spre deosebire de aragazul pe gaz, un aragaz de tip electric poate fi mai economic și mai sigur, însă nu a fost  atât de utilizat în țara noastră, până recent. Un astfel de aragaz are ca puncte forte o curățare ușoară, distribuție uniformă a căldurii în cuptor, asigurând o coacere uniformă, dar și faptul că acesta este mai sigur, datorită faptului că nu există o flacără deschisă care să ardă ceva sau pe cineva. Pe de altă parte, acesta poate răni pe cineva, dacă persoana nu este atentă sau nu știe că aragazul a fost folosit, întrucât răcirea ochiurilor de aragaz se face ceva mai lent. Totodată, acesta nu va funcționa dacă există o pană de curent, ceea ce poate afecta calitatea preparatelor, în special când vine vorba de copt prăjituri. Un astfel de cuptor poate avea funcții extra, dar are și un indicator de temperatură, pentru precizie și siguranță.

Dacă încă nu poți lua o decizie clară în legătură cu aragazul pe care îți dorești să îl instalezi în noua ta bucătărie, îți sugerez să cercetezi puțin modelele care îți fac cu ochiul pe site-uri de recenzii precum inspectorul.ro. Astfel, vei putea lua decizia potrivită, în deplină cunoștință de cauză.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *