logo
Generic filters
Exact matches only

Avantajele și dezavantajele unui credit rapid

Piața este din ce în ce mai aglomerată atunci când vorbim despre finanțatori. Atât finanțatorii bancari, cât și cei nebancari, atrag cu oferte care mai de care mai interesante. Dacă în cazul unor achiziții mari, cum ar fi o casă sau o mașină, destinația corectă este, fără doar și poate, banca, în cazul unor nevoi urgente, companiile care oferă credite rapide sunt cele mai la îndemână.

Care sunt avantajele oferite de un credit rapid?

  • Poți să împrumuți bani rapid. De multe ori nu îți este cerută nici măcar o fișă de salariat, deoarece majoritatea creditorilor au contracte cu ANAF și pot verifica situația financiară pe care o ai;
  • Nu există atâta birocrație. Dacă în cazul băncilor trebuie să semnezi contracte peste contracte și să găsești soluții dintre cele mai interesante, în cazul unui credit rapid, rezolvarea apare imediat. De regulă, în câteva ore poți pleca cu banii acasă.
  • Îți poți acoperi nevoile urgente. Nu de puține ori se întâmplă să avem cheltuieli pe care nu le-am prevăzut. Cum salariile sunt oferite, de cele mai multe ori, la anumite date ale lunii, o necesitate apărută între aceste date calendaristice poate să fie foarte greu de rezolvat. Îți poți lua, așadar, un credit până la salariu, moment în care poți înapoia suma.
  • Creditorii nebancari nu lucrează cu lista de rău platnici. Dacă se întâmplă să fii trecut în Biroul de Credite, din cauza unor datorii la bancă, instituțiile nebancare nu țin cont de ea. Astfel, poți lua împrumutul pe care ți-l dorești fără nici un fel de probleme.
  • Creditele rapide sunt sigure. Chiar dacă multe dintre aceste credite nu sunt oferite de bănci, instituțiile care le acordă sunt cât se poate de sigure și poți avea deplină încredere în ele. Instituțiile nebancare sunt supuse acelorași legi și reguli pe care le respectă și o bancă.

Dezavantajele unui credit rapid sunt și ele bine conturate

  • Primul dezavantaj este, fără îndoială, dobânda. În cazul instituțiilor nebancare, dobânda este mult mai mare decât în cazul băncilor. Astfel, dacă împrumuți o sumă de peste 1000 de lei, suma pe care o înapoiezi poate să fie cu 200 – 300 de lei mai mare.
  • Un alt dezavantaj al creditelor nebancare este faptul că nu îți permit să faci împrumuturi mari. Din păcate, sumele împrumutate nu îți permit să cumperi produse foarte valoroase.
  • Perioada împrumutului nu este una foarte mare. Acest lucru poate să fie un avantaj sau un dezavantaj. Ceea ce este clar este faptul că odată ce ai luat un credit rapid, trebuie să îl înapoiezi, de regulă, în maxim 2 luni.

Sfaturi pentru cei care doresc sa opteze pentru un credit rapid

Dacă ai de gând să împrumuți niște bani de la o bancă sau de la o instituție nebancară, este bine să te asiguri că ai nevoie de ei pentru ceva productiv. Nu împrumuta bani pentru a-ți cumpăra telefoane, alte dispozitive electronice sau, în general, lucruri care nu oferă o posibilitate reală de câștig. Cele mai bune împrumuturi sunt cele făcute pentru diverse investiții.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *