Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile exerciţiilor cardiovasculare

Exerciţiile cardiovasculare reprezintă orice tip de mişcare ce reuşeşte să-ţi mărească ritmul bătăilor inimii şi să-ţi intensifice circulaţia sângelui. Iată de ce sunt atât de utile aceste exerciţii nu doar pentru a avea un corp frumos ci şi pentru sănătate.

Fie că vă plac aceste exerciţii şi abia aşteptaţi să le faceţi, fie că nici nu vreţi să auziţi de ele, cardio este o componentă esenţială a oricărui plan de fitness. Chiar dacă aceste exerciţii duc şi la arderea caloriilor şi implicit la pierderea în greutate, acesta nu ar trebui să fie motivul principal pentru care le practicaţi. Există numeroase alte beneficii şi am decis azi să vi le prezentăm pe cele mai importante.

  1. Unul dintre principalele beneficii este faptul că prin aceste exerciţii vă întăriţi inima, care este un muşchi la fel ca oricare altul. Dacă nu vă ocupaţi de întreţinerea acestui muşchi vital, în timp va deveni mai slăbit şi acest lucru va avea efecte negative asupra stării de sănătate. Neglijarea acestui aspect, va determina ca în timp să nu puteţi nici măcar urca scările până la etajul 2 fără să aveţi senzaţia că rămâneţi fără aer.
  2. Un alt motiv pentru care e indicat să face exerciţii cardio este faptul că veţi avea un metabolism mai rapid. Aceste exerciţii măresc şi ritmul altor procese care au loc în organismul nostru şi care sunt cunoscute generic sub numele de metabolism. Cu cât metabolismul este mai rapid, cu atât mai uşor vă este să pierdeţi din greutate sau să vă menţineţi în paramentri doriţi.
  3. Practicând exerciţii cardio, vi se va schimba profilul hormonal al corpului. Acesta va elibera aşa numiţii „hormoni de stare de bine” care împiedică fenomene precum depresia sau oboseala şi scad apetitul.
  4. Exerciţiile cardio efectuate după o sesiune în forţă la sală, în special cele cu un ritm mai scăzut precum mersul pe bandă, vă pot ajuta organismul să se recupereze mai repede şi să nu aveţi febră musculară.
  5. Managementul diabetului. Pentru cei care au astfel de probleme, exerciţiile cardiovasculare sunt extrem de utile pentru a ţine sub control această boală. Prin exerciţiile efectuate veţi creşte capacitatea muşchilor de a utiliza glucoza. Cei care fac exerciţii în mod regulat au mult mai puţine probleme cu controlul nivelului zahărului din sânge.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care le veţi avea dacă veţi include exerciţiile cardiovasculare în rutina zilnică. Dacă sunteţi abia la început, încercaţi să găsiţi activităţi simple care să vă pună în mişcare şi să vă crească bătăile inimii. Fie că e vorba de o plimbare în pas mai alert, o ieşire cu bicicleta sau un sport în echipă, important e să începeţi să aveţi grijă de sănătatea voastră.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *