logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cântăreți și cântărețe în vogă

taylor-swift

Muzica a fost întotdeauna un factor determinant în cultura pop. Adolescenții în special, dar nu numai, se adaptează și se lasă influențați de cele mai mari nume din industria muzicală. Iată care sunt aceste nume și ce mesaje transmit celebritățile prin muzica lor.

Taylor Swift

Probabil cel mai mare nume din scena muzicii pop în acest moment, Taylor Swift și-a început cariera ca artist country și a scos primul album la doar 16 ani. Asta se întâmpla în 2006, iar de atunci Taylor a mai scos încă 3 albume și a făcut o tranziție de influențe înspre muzica pop. Pe lângă muzica plină de mesaje legate de trecerea peste probleme amoroase, Taylor interacționează extrem de des cu fanii ei atât în online, cât și în offline. Prin asta, cântăreața schimbă jocul celebrității și face ca relația fan – idol să se transforme mai degrabă într-una fan – amic.

Meghan Trainor

Apărută în atenția publicului la începutul lui 2015, Meghan a debutat cu single-ul „All About that Bass” care a devenit unul dintre cele mai bine vândute single-uri extrem de rapid. Meghan Trainor trimite influențe ce țin de feminism fanilor ei, majoritatea pieselor scrise de ea conținând referințe legate de acest subiect. Cea mai recentă piesă a ei, „Dear Future Husband” a stârnit multe controverse datorită ambiguității versurilor, însă majoritatea fanilor și criticilor de specialitate încă susțin că mesajul piesei este unul feminist.

Pentatonix

Probabil cei mai diferiți artiști din listă, cei 5 membri ai trupei a capella Pentatonix sunt cea mai nouă obsesie a industriei muzicale. Cei cinci s-au lansat în urma unui concurs televizat pe care l-au câștigat (The Sing Off), însă casa de discuri a renunțat la ei la doar o săptămână după ce au semnat contractul. Ei au continuat însă să reinterpreteze muzica pop în variantă a capella (toate sunetele făcute din voce) pe Youtube, unde acum au o bază de fani de 8 milioane. La începutul acestui an ei au câștigat primul lor premiu Grammy pentru un mashup al pieselor celor de la Daft Punk. Își iau numele trupei după scara pentatonică, o gamă cu 5 note de diferite trepte. Pentatonix a revoluționat industria muzicii, introducând a capella în mainstream. Muzica originală pe care o compun trimite mesaje de bunădispoziție, iar membri trupei susțin cântatul în cor (choir nerds). Cei 5 au avut și un cameo în Pitch Perfect 2. Membri grupului au tonalități diferite, care se complementează, astfel: Avi Kaplan este voce bass, Kevin Olusola – beat boxer, Kirstie Maldonado – Mezzo soprană, Mitch Grassi – contratenor și Scott Hoying – bariton. Ultimii doi cântăreți găzduiesc și o emisiune online pe canalul lor de Youtube, numită Superfruit.

Ed Sheeran

Cântărețul britanic iese în evidență prin dezinvoltura cu care transformă cântece în melodii inconfundabile prin coverurile pe care le face în mod constant în timpul concertelor. În muzica originală Sheeran este un cantautor foarte apreciat. Ascensiunea lui spre scena mondială a început în 2010, când a fost observat de cineva de la casa de discuri a lui Jamie Foxx. În 2012, Ed Sheeran a susținut un concert de caritate în Bristol, UK, unde a strâns peste 40000 lire sterline pentru ajutarea damelor de companie și a prostituatelor.

Sheeran preferă să cânte acustic, folosindu-se de chitară și voce și a scris versuri pentru celebrități precum Taylor Swift sau One Direction.

Tove Lo

Suedeza Tove Lo a semnat inițial un contract de compozitor pentru casa de discuri Warner/Chapel Music și în 2014 s-a lansat cu compoziții proprii pe piața muzicală. Datorită versurilor sincere și autobiografice, dar și influențelor grunge pe care le are în muzică, Tove a fost numită de către revista Rolling Stone drept „cel mai întunecat export pop al Suediei”. Sound-ul pieselor ei este unul raw și întunecat. A atins faima la nivel mondial după ce duo-ul Hippie Sabotage au făcut un remix foarte reușit al melodiei „Habits (stay high)”.

Paramore

Având un stil inconfundabil cu influențe rock și punk, însă rămânând în sfera muzicii mainstream, Paramore este una dintre trupele care a făcut istorie. Anul acesta au luat primul lor premiu Grammy pentru piesa „Ain’t it fun”, solista trupei fiind prima artistă vocală rock care a luat distincția în ultimii 15 ani, după Alanis Morisette în 1999.

Sia

Probabil cea mai controversată apariție pe scena muzicală după Lady Gaga, Sia este una dintre puținii artiști care refuză să își arate chipul în public, folosind-o pe adolescenta Maddie Zielger în cele mai recente clipuri și apariții publice. Deși Sia nu și-a ascuns fața de la începutul carierei, artista nativă din Australia, a început să-și ascundă chipul în urma unui articol pe care l-a scris pentru Billboard, intitulat „My anti-fame manifesto” (Manifestul meu împotriva faimei). Artista subliniază că nu îi place modalitatea în care presa expune artiștii până și în cele mai intime ipostaze și că sunt supuși la critici de care un om normal nu ar avea griji. Stilul său muzical are influențe de jazz, pop și soul.

Nick Jonas

În trecut a fost membru al formației The Jonas Brothers, împreună cu cei doi frați mai mari ai săi, Joe și Kevin. Acum, Nick Jonas este un artist de sine stătător, aclamat pentru dezinvoltura cu care susține comunitățile LGBT din SUA și lupta împotriva diabetului zaharat, boală cu care a fost diagnosticat și el, după ce a leșinat pe scenă, în timpul unui concert. În 2010 a lansat primul album solo, „Who I am” în care abordează pentru prima dată subiectul diabetului. În prezent, Nick Jonas și-a unit forțele cu Demi Lovato și au deschis o nouă casă de discuri numită „Safehouse Records”.

Hozier

Cântărețul irlandez de 25 ani s-a lansat în 2013 cu albumul „Take me to church” (tr. Du-mă la biserică) și a fost critic aclamat după lansarea piesei omonime de pe album. Această piesă a fost nominalizată la categoria „cel mai bun mesaj social” al premiilor MTV Europe. Artistul susține că mesajul din spatele piesei nu este unul anti religios, ci expune frustrările artistului față de religia catolică și poziția acesteia în legătură cu relațiile homosexuale. Stilul său muzical are influențe indie, rock, soul și blues.

Sam Smith

Artistul a început să fie recunoscut la nivel mondial după ce a colaborat cu Disclosure pentru piesa „Latch” (2012), iar mai apoi cu Naughty boy pentru piesa „La La La” (2013). A lansat primul album în 2014, în urma căruia a câștigat multiple premii, iar piesele acestuia s-au poziționat extrem de bine în topurile muzicale. Stilul său muzical este axat pe genurile pop, soul și RnB. Artistul a mărturisit în 2014 că este gay, iar după ce a câștigat 4 premii Grammy pentru albumul său de debut, acesta a mulțumit fostului său iubit pentru că i-a frânt inima și a fost inspirația pentru acest album.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *