Search
Generic filters
Exact matches only

7 sfaturi pentru optimizarea profilul tau de LinkedIn

sfaturi linkedin

LinkedIn este o rețea de socializare dedicată mediului de afaceri/mediului profesional, cu peste 2,600,000 de conturi înregistrate în România în anul 2019. Pornind ca o simplă platformă socială, ea s-a afirmat treptat ca cel mai important motor de căutare și interacțiune profesională. Acum, LinkedIn funcționează precum un CV online pentru persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, ca un centru al angajatorilor sau al responsabililor de resurse umane pentru a posta locuri de muncă și nu în ultimul rând ca o platformă unde îți poți prezenta, promova sau crește afacerea.

În general, utilizatorilor de LinkedIn nu le este cunoscut faptul că rezultatele căutărilor prin motorul intern al platformei nu sunt aleatorii, fiind folosiți o multitudine de algoritmi pentru afișarea rezultatelor.

Astfel, este recomandată o optimizare a profilului pentru a te face remarcat și a putea apărea pe primele poziții în căutările interne deasupra celor care nu au beneficiat de optimizare. Mai jos, îți prezint câteva sfaturi pentru optimizarea profilului tău de LinkedIn.

  • Adăugă o fotografie de profil realizată în mod profesionist

Fotografia de profil de pe LinkedIn trebuie să afișeze latura ta profesională, să fie clară, într-o ținută formală, de la piept în sus.

  • Scrieți un titlu descriptiv

Înlocuiește titlul prestabilit de către LinkedIn cu unul mai descriptiv prin care să-ți prezinți într-un mod cât mai succint specializarea și aspirațiile.

  • Personalizează-ți URL-ul

LinkedIn îți oferă posibilitatea să îți personalizezi adresa URL. De regulă, această adresă conține o înșiruire de cifre și litere, dar se poate înlocui numele dumneavoastră, ex: cu linkedin.com/in/numeledvs. Această opțiune se poate modifica accesând Vizualizați profilul > Modificați profilul public și URL-ul.

  • Completează-ți profilul

În primul rând, unii utilizatori caută profiluri folosind cuvinte cheie, astfel mai bună poziție în căutări se obține prin completarea în întregime a informațiilor legate de profil. Un profil completat 100% va beneficia de oportunități suplimentare de a fi găsit în urma unei căutări. Nu în ultimul rând, ai grijă să adaugi profilului tău, doar informații pe care le poți proba în cazul unui interviu.

  • Creează-ți o rețea de conexiuni

LinkedIn preferă să afișeze utilizatorilor care folosesc căutarea internă rezultate cu care aceștia au conexiuni. Pune-ți bazele propriei rețele profesionale adăugând în ea contactele existente și colegi. Este important să îți mărești conexiunile pentru a ajunge la mai mulți oameni. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să fii pro-activ.

  • Obține recomandări

Includerea recomandărilor (de exemplu, de la foștii angajatori) în profil poate fi foarte utilă. Este în regulă să trimiți mesaje contactelor tale pe care le cunoști foarte bine și să le soliciți să recomande abilități pe care tu încerci să le evidențiezi. De asemenea, poți cere o recomandare de la un coleg sau de la un supervizor din cadrul fiecărei companii în care ai fost angajat.

  • Folosește grupurile

Participarea în grupuri și activitatea în acestea este o tehnică de optimizare a profilului de LinkedIn ce nu trebuie trecută cu vederea. Atunci când alegi un grup de interes profesional, este important să consideri potențialul său. În plus, participarea activă în cadrul acestuia poate determina mărirea rețelei de conexiuni și poziționarea mai bună în rezultate.

Află mai multe despre LinkedIn

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *