logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cât timp îi ia angajatorului să analizeze un CV

V-ați întrebat vreodată cât de mult este analizat CV-ul înaintea unui interviu? Ținând cont că poate ați depus un efort considerabil pentru a-l personaliza în funcție de job și ați vrut să menționați cât mai multe aptitudini și hobby-uri, s-ar putea să rămâneți un pic dezamăgiți de rezultatele unui studiu din 2012.

Poate că lucrurile nu stau chiar așa de rău și cred că în companiile mai mici lumea pune mai mult accent pe prima fază a recrutării. Cu toate acestea, ideea unui CV clar și concis e bună de luat în seamă indiferent de câte secunde îi va lua angajatorului să-l verifice.

Potrivit site-ului Business Insider, persoanele care fac recrutările pentru un job au nevoie de doar câteva secunde pentru a-ți analiza CV-ul. A existat și un studiu pentru a verifica această afirmație și au fost analizate mișcările ochilor cu o tehnică numită „eye-tracking”. Timp de 10 săptămâni, 30 de persoane care recrutau pentru diferite companii au fost implicate în acest studiu și s-a demonstrat că aveau nevoie în medie de 6 secunde pentru a decide dacă vor selecta sau nu candidatul respectiv. Principalele informații la care s-au uitat subiecții au fost: numele, poziția curentă deținută, poziția anterioară în cadrul unei companii, durata contractelor cu alte companii și nivelul studiilor. S-a observat că CV-urile bine structurate în care informațiile sunt clar delimitate, sunt mult mai ușor de urmărit și sunt analizate cu mai mult interes.

Au existat numeroase critici în urma aflării acestor rezultate. Unii oameni consideră că timpul de 6 secunde este extrem de mic pentru a lua o decizie importantă precum angajarea unui membru cu o poziție strategică în echipă. Cei din domeniul resurselor umane se apără susținând că au de-a face cu o mulțime de aplicații și timpul nu le permite o analiză în detaliu a CV-urilor. Ce putem face în acest caz? Soluția e menținerea unui CV cât mai „curat”, fără multe detalii inutile pentru angajator, organizarea lui într-o manieră logică și cât mai ușor de urmărit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *