logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce cadou să cumperi unui copil de 1-2 ani?

Când nu ai copii de aceeași vârstă, e greu să cumperi un cadou pentru un alt copil. La 1 sau 2 ani, cei mici încă nu știu să se joace cu multe lucruri și jucăriile pe care le primesc trebuie să fie sigure astfel încât să nu fie înghițite de copii sau să nu îi pună în pericol în niciun fel. Dacă trebuie să cumperi un cadou pentru un copil cu vârsta de 1 sau 2 ani, iată spre ce să te orientezi.

 

copil-bebelus-care-face-baieSursa: © Famveldman

Jucării pentru baie

Dacă vrei ca micuțul căruia îi faci cadou să se bucure de timpul în care face băiță, poți opta pentru o cărticică rezistentă la apă care să își schimbe culorile. Astfel copilul va începe să învețe diferența dintre culori și va distinge formele mai clar. Dacă ai un buget ceva mai mare, poți opta pentru o măsuță acvatică cu tot felul de activități. Măsuța conține un întreg parc acvatic cu sunete, lumini și mișcare. Singura restricție e limita de vârstă de 18 luni (un an și jumătate). Dacă vrei ceva mai puțin tehnologizat, îndreaptă-te spre clasica rățușcă de cauciuc sau pentru surioara ei mai jucăușă. Dacă nu îi plac rățuștele, poate un pește este pe placul micuțului.

 

copii-in-scaun-auto
Sursa: © Petro

Jucării pentru drum

Dacă vrei să te asiguri că copilul este distrat în timpul unei călătorii cu mașina, poți să îi oferi un volan muzical. Astfel copilul va putea imita mișcările șoferului, dezvoltându-și abilitățile motorii și imaginația. Dacă drumul vă duce spre mare, poți să îl cadorisești pe cel mic cu o morișcă pentru apă și nisip cu care se va distra toată ziua în timp ce adulții de relaxează.

 

copil-care-se-joaca-in-cameraSursa:  © Inna Volodina

Jucării pentru acasă

Acasă e cel mai simplu să faci un copil să se distreze. Poți alege o mingiuță cu activități care îl va ajuta să își dezvolte coordonarea mână-ochi. O altă opțiune e un puzzle cu animale care să îl ajute să învețe să diferențieze animalele pentru că cel mic va trebui să pună fiecare animal în locul potrivit. Dacă micuțul încă învață să umble, îi poți oferi cadou un ante-premergător aruncător de bile, care îl va distra și îl va ajuta să se deplaseze pe două picioare. O altă idee e să îi oferi niște cuburi colorate pe care le poate suprapune și dărâma și care îi vor oferi micuțului ore în șir de distracție.

 

copil-doarme-cu-jucarieSursa: © Tatyana Tomsickova

Jucării pentru somn

Dacă vrei ca micuțul să aibă un somn liniștit și să se simtă apărat de jucăriile care-l înconjoară, oferă-i cadou un animăluț de pluș, cel mai mare dușman al monștrilor de sub pat. Dacă are probleme să adoarmă, oferă-i un proiector de veghe care proiectează steluțe pe perete, cântă melodii și sunete liniștitoare și îl ajută pe copil să adoarmă mai ușor.

 

copii-se-joaca-pe-josSursa: © Oksun70

Alte jucării educative

Pentru a stârni interesul pentru cunoaștere al celor mici, e important să le oferi jucării educative, care să le dezvolte capacitatea de învățare. Un astfel de cadou e un trenuleț din mega cuburi care îl poate ajuta pe cel mic să înțeleagă mecanismele de construcție. O altă opțiune poate fi un joc de îndemânare precum Omida Curcubeu care îl poate ajuta pe cel mic să înțeleagă cum lucrurile depind una de alta pentru a funcționa corect. Dacă vrei ca micuțul să își dezvolte abilitatea de a juca jocuri de rol îi poți oferi o mașinuță de intervenție activată cu resort, care să provoace copilul să asocieze diferite obiecte, sunete și activități cu diferite rolulri din societate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *