Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
bauturi-de-toamna
bauturi-de-toamna

Cinci băuturi cu arome de toamnă

Ușor-ușor, vara a plecat iar toamna a început să se instaleze de-a binelea. Aerul rece, ziua mică și seara mai puțin senină sunt doar câteva dintre elementele care ne amintesc că, într-adevăr, anotimpul rece este printre noi. Pentru a ne păstra temperatura organismului constantă și, de asemenea, pentru a evita orice fel de gripă sezonieră, un regim alimentar alături de unul bazat pe băuturi cât mai bogate în fibre și nutrienți este necesar. La cină, sau când îți petreci seara în compania prietenilor poți introduce și o băutură cu arome de toamnă. Rămâi cu noi pentru a descoperi cinci băuturi tomnatice, pe care să le încerci oriunde ai fi toamna aceasta.

  1. Kir

Unde este toamna cel mai bine primită, dacă nu pe Coasta de Azur? Kir-ul este o băutură de sorginte franțuzească, bazată pe o rețetă foarte simplă. Tot ceea ce vei avea nevoie sunt două degete de lichior din coacăze, lichid pe care să îl servești într-un mod caracteristic, respectiv într-un pahar de vin alb. Dacă vrei să te simți, la drept vorbind, în Franța, utilizează-l pe post de apetit alături de Aligote sau de un vin alb, dar sec, cu proveniență nu neapărat recunoscută. La final, un Creme de Cassis de Dijon va face diferența.

  1. Lichior Silvoriu

Realizat sub egida Zetea, această băutură de toamnă se bazează pe o rețetă proprie, secretă, care conține țuică, prune și miere. Întregul buchet de arome este mai mult decât echilibrat, motiv pentru care vei reuși să diferențiezi fiecare gust.

  1. Dom Benedictine

Această istorică băutură va fi mult mai râvnită după ce vei cunoaște legenda din spate. Astfel, se spune că această licoare tomnatică își are originea în Normadia, sub atenta observare a călugărilor benedictini.

  1. Cidru

În ciuda faptului că astăzi îl importăm, cidrul obișnuia să fie o băutură la fel de comună ca și mustul. Mulți dintre strămoșii noștri realizau, în aceeași perioadă, cantități foarte mari de cidru, în totalitate 100% natural.

  1. Sherry

Serile reci de toamnă sunt perioadele perfecte pentru Sherry, băutura rece pe care o poți adăuga lângă tapas, unei salate cu fructe seci de mare sau unui desert dulce. Având diferite soiuri și arome variate, Sherry cuprinde mai multe tonuri, respectiv:

  • Cele slabe și ușor sărate – manzanilla, fino;
  • Cele complexe – amontillado, palo cortado și oloroso.

Chiar dacă trecerea de la vară la toamnă poate să ne deregleze în adevăratul sens al cuvântului, ne putem bucura de beneficiile anotimpului rece, momentul decisiv care ne bucură în fiecare an cu aromele, condimentele și fructele sezoniere delicioase.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *