Search
Generic filters
Exact matches only

Condimente benefice pentru sănătatea ta

Ştiinţa modernă începe să descopere tot mai mult puterea şi beneficiile condimentelor şi a ierburilor aromatice, în lupta împotriva bolilor.

Unii cercetători au descoperit de exemplu faptul că indienii, care consumă multe condimente au mai puţine boli de inimă sau forme de cancer. În schimb, în momentul în care se mută în Vest şi dieta lor se schimbă, riscul apariţiei acestor boli creşte semnificativ.

  1. Ceaiul de salvie este extrem de eficient pentru a calma durerile de stomac sau pe cele de gât. Mai mult, unele cercetări sugerează faptul că ar putea îmbunătăţii unele simptome ale Alzheimerului şi ajută la procesul de învăţare şi îmbunătăţirea memoriei.
  2. În Grecia antică, discipolii purtau în jurul gâtului ghirlande de rozmarin deoarece îi ajuta să se concentreze mai bine la studiu. Un studiu recent a demonstrat că la un test de memorie participanţii care au avut în sală ulei aromat de rozmarin, au avut scoruri mult mai bune.În mod tradiţional, rozmarinul se foloseşte pentru a marina carnea, deoarece are proprietăţi care încetinesc procesul de descompunere al acesteia şi fac mâncarea mai sănătoasă.
  3. În India, pasta de turmeric este aplicată pentru a ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor. Oamenii beau ceai de turmeric pentru a scăpa de răceală şi de problemele respiratorii. Turmericul are puternice proprietăţi antioxidante şi ajută în cazul durerilor articulare, atunci când aveţi probleme cu dinţii şi chiar în bolile de inimă sau anumite tipuri de cancer.
  4. Ardeiul iute. Pe lângă faptul că ajută metabolismul să ardă grăsimile mai repede, ardeiul iute ajută şi la problemele cu stomacului cauzate de ulcer.
  5. Cu toate că în mod tradiţional era folosit pentru tratarea răcelilor au a problemelor de stomac, s-a demonstrat că are şi capacitatea de a lupta împotriva inflamaţiilor sau a durerilor arteriale.
  6. Scorţişoara. În Grecia Antică, scorţişoara era folosită pentru a spori apetitul şi pentru a calma durerile cauzate de indigestie. Unele studii consideră că o linguriţă de scorţişoară pe zi, ajută la controlarea diabetului.
  7. Şofranul. Există studii care demonstrează că acest condiment ajută la diminuarea durerilor pre-menstruale, dar are efecte benefice şi în cazurile de depresie.
  8. Pătrunjelul. S-a demonstrat că pătrunjelul ajută la inhibarea creşterii celulelor canceroase şi este benefic în special în cazurile de cancer la sân.

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *