Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
munca-cu-muzica
munca-cu-muzica

Creșterea productivității prin muzică

Fără muzică, viața noastră ar fi mult mai tristă și plictisitoare. Ne influențează starea de spirit sau o alegem în funcție de starea de spirit, este folosită ca terapie, pentru distracție, pentru relaxare, pentru sporirea productivității, creativității etc. Indiferent de moment, de stare sau de scop, muzica este pretutindeni, ne însoțește în toate momentele zilei și ale vieții.

Pentru că rolul muzicii este atât de complex, astăzi vă vom arăta cum puteți să vă îmbunătățiți productivitatea la locul de muncă cu ajutorul ei. Psihologii spun că este important să ascultăm muzica preferată, altfel riscăm să ne creăm doar o stare de nervozitate. Poate ați constatat pe propria piele, că ascultând melodiile preferate vă induceți o stare de bine, de euforie uneori. Tocmai aceste stări ne ajută să ne creștem motivația, creativitatea și activitatea cerebrală, ceea ce bineînțeles duce la creșterea productivității. Deci, trebuie reținut că este esențial să alegem melodiile care ne plac cel mai mult.

În ceea ce privește volumul, depinde de noi cât de tare ne place să auzim muzica, atât timp cât ne putem menține concentrarea asupra sarcinii de lucru.

Tipul de muzică necesar diferitelor activități

Tot psihologii sunt cei care ne dau câteva sfaturi legate de genul de piese potrivite. De exemplu, dacă avem de realizat un proiect care implică scrierea unui text, este recomandat să ascultăm melodii fără text. Totul este însă relativ și rămâne să încercați dacă specialiștii au sau nu dreptate.

Dacă munca voastră presupune o activitate cerebrală serioasă, sunt de preferat piesele lente, relaxante (muzica clasică, ambientală, de exemplu), în defavoarea unor ritmuri alerte, cum ar fi rock sau tehno, dance. În schimb, dacă este vorba despre o muncă fizică, e nevoie de o muzică alertă, ritmată, care să ne mențină energia la cote ridicate.

Trebuie luat în calcul și momentul zilei atunci când ne ajutăm să fim mai productivi cu ajutorul muzicii. Dimineața, este bine să alegem o muzică mai ritmată care să ne trezească, urmând ca pe parcursul zilei să scădem treptat ritmul muzicii.

Desigur că acestea sunt doar câteva sfaturi care să vă ajute să vă orientați în alegerea muzicii și să vă confirme faptul că muzica este un aliat de nădejde în tot ceea ce facem.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *