logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Criza de început de viață de adult

tanara-stresata

Stai să ghicesc. De curând ai început să fii adult, ai puțin peste 20 de ani și te sperie toate aspectele acestea noi de care trebuie să te îngrijești – mașină cu rezervorul plin din banii de salar, chirie, mâncare decentă, cheltuieli, job, toate astea în timp ce încerci să îți faci timp și pentru acele lucruri care încă îți fac plăcere. Te regăsești în tot felul de articole care îți enumeră „X lucruri pe care nu mai poți să le faci după 20 de ani” și te gândești cu groază la faptul că trebuie să schimbi viața distractivă pe una stresantă și plină de griji, de adult. Fiecare dintre noi trece printr-o astfel de criză, dar nu-ți fă griji, vei trece peste, cu minim de efort. Te invit să descoperi de ce majoritatea aspectelor care te îngrijorează nu sunt reale.

Jobul pe care l-ai ales nu e capăt de drum

Problema pe care mulți tineri la început de carieră o au este nesiguranța vizavi de cariera pe care au ales-o. Întrebări precum „oare e de mine jobul ăsta?” sau „dacă nu mă descurc să fac ce trebuie?” trec prin mintea oricui. Nu e nimic problematic în asta. E un proces normal prin care orice om care face o schimbare serioasă în viață trece. Nu-ți fă griji că nu ai ales jobul potrivit pentru tine! Există două opțiuni: fie l-ai ales bine și vei descoperi asta ceva mai târziu, fie l-ai ales prost, caz în care vei vrea să îl schimbi la un moment dat și acest lucru nu e sfârșitul lumii.

Nu e necesar să renunți la distracție ca să fii adult

Nu, adulții nu au uitat cum să se distreze, ci doar au învățat să se împartă între momentele în care este necesar să ia lucrurile în serios și momentele de relaxare și distracție. Crede-mă, vei putea ieși cu prietenii și după ce îți iei un job și vă veți distra la fel de bine, chiar dacă vă organizați mai greu pentru că aveți programe diferite. Dacă auzi pe cineva că nu te mai poți distra odată ce ai responsabilități, să nu-l crezi. Acea persoană e cea care nu s-a adaptat, nu tu.

Pasiunile se mai schimbă. Fii ok cu asta

Dacă după ce ai citit punctul 2 îți spui că nu e adevărat, pentru că nu mai puteți face activitatea aceea care vă făcea mare plăcere în liceu, gândește-te mai bine. Trebuie să ții cont de faptul că pasiunile tale se schimbă pe parcursul vieții. Dacă ai încercat să faci o activitate care mai demult îți aducea satisfacție, iar acum te-a dezamăgit, nu e pentru că ești adult, ci pentru că nu mai ești la fel de interesat de activitatea aceea. E ok să renunți la activități care în trecut îți făceau plăcere, dar care apoi s-au transformat într-o povară.

În cele din urmă, totul ține de modul în care reușești să te adaptezi la noile obiceiuri și la cum le îmbini pe acestea cu cele pe care le aveai deja. Nu-ți fă probleme, ești un adult tânăr, cu multe oportunități.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *