logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum alegi mobilierul perfect pentru dormitor

mobila-dormitor-lemn-masiv

Mobilarea unui apartament e o sarcină extrem de importantă pentru confortul și starea de bine pe care o resimt cei care locuiesc în acea casă. Pentru că mulți oameni se confruntă cu probleme de decor și design interior în zilele noastre, am decis să îți oferim o serie de sfaturi care te pot ajuta să îți creezi dormitorul cel mai potrivit personalității tale. Te invităm să citești în continuare pentru a le descoperi.

Gândește în 3 culori

Orice cameră din casă are nevoie de culori pentru a primi dimensiune. Cu toate acestea, pentru ca încăperea să aibă un design închegat, nu este recomandat ca aceasta să fie suprasaturată de o multitudine de culori. De aceea, orice încăpere ai încerca să decorezi, este bine să urmezi regula celor trei culori. Mai precis, indiferent de preferințele tale în materie de nuanțele preferate, optează pentru un număr de maxim 3 culori sau nuanțe în cameră. Această regulă se aplică și în cazul celor care iubesc minimalismul. Repetiția a trei culori poate fi cel mai ușor mod de a decora, atunci când e făcut atent.

Începe prin a alege o culoare de bază (sau o non-culoare, dacă preferi) care va fi în proporție majoritară în acea încăpere. Spre exemplu, alb, cea mai comună culoare de perete. O poți asocia cu un mobilier într-o nuanță plăcută de lemn, precum sunt cele de la Ronex, iar culoarea accent, care oferă dimensiune camerei poate fi maro ciocolatiu. În această situație, alb, maro deschis (lemn) și maro ciocolatiu se vor repeta și în ceea ce privește accesoriile. Spre exemplu, așternuturile pot fi albe, cu perne decorative ciocolatii, iar decorațiunile din cameră pot într-o culoare asemănătoare lemnului.

Alege un stil

Nu este suficient să te folosești de regula celor trei culori pentru a obține un design bun. Este necesar să alegi și un stil care ți se potrivește. Spre exemplu, dacă ești adept al minimalismului, cu siguranță nu vei vrea să ai piese de mobilier care să fie prea încărcate cu detalii, astfel că, vei opta pentru un dormitor din lemn masiv, vopsit în culoarea preferată de tine. Astfel, vei vrea să alegi piese decorative tot în stilul minimalist. Cu siguranță nu vei opta pentru o lampă în stil victorian, pe care să o așezi alături de un obiect decorativ futurist.

Lasă seturile deoparte

În cele din urmă, te sfătuim să nu optezi pentru elemente ale aceluiași set, asta în cazul în care nu vrei ca dormitorul tău să arate asemeni unuia din showroom-uri. Mai exact, folosește-te de obiectele care îți plac, dar ai grijă să nu pici în capcana de a cumpăra diverse obiecte care nu îți plac sau nu îți sunt utile doar pentru că fac parte dintr-un set. Simte-te liber să accesorizezi încăperea în care petreci cel mai mult timp cu obiecte și mobilier care îți este pe plac.

În rest, urmează-ți intuiția și suntem siguri că dormitorul tău va arăta impecabil!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *