Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum alegi parfumul bărbătesc ideal

Esențele parfumurilor se simt diferit în funcție de construcția ta genetică. Astfel, nivelul hormonal și al feromonilor din corpul tău poate altera drastic mirosul unui parfum. De altfel, așa se explică momentul când îți place un parfum din sticlă sau pe altcineva, însă când îl aplici pe tine ți se pare că miroase groaznic. Ca să alegi parfumul potrivit pentru tine, trebuie să îți acorzi suficient timp ca să faci câțiva pași necesari pentru identificarea lui. Iată care sunt aceștia:

  1. Stabilește notele preferate

Notele sunt substanțele care dau parfumului, mirosul specific. Orice parfum are, de obicei, note de bază, mijlocii și de suprafață. Cele din urmă sunt cele care se simt chiar când aplici parfumul, urmând ca pe parcurs ce îl porți, să simți și celelalte note. Parfumurile bărbătești au câteva note principale, folosite în majoritatea esențelor, printre care amintim piperul, tutunul, moscul, dar și lemnul. Gândește-te la parfumurile pe care le-ai purtat până acum și care ți-au plăcut și descoperă ce note conțineau acestea.

  1. Fă o listă inițială cu parfumuri pe care vrei să le încerci

Înainte să te apuci efectiv să încerci parfumuri, fă o listă cu câteva esențe pe care vrei să le încerci, neținând cont de note. Poți include parfumul care te tentează datorită sticlei sau cel care îți creează o stare de bine din reclama de la televizor. Apoi, e timpul să mergi cu această listă în magazin și să găsești cel mai bun parfum.  Miroase fiecare parfum în sticlă și elimină-le pe cele care nu îți plac.

  1. Testează parfumul pe piele

E timpul să testezi parfumurile din listă, însă ca să faci asta, asigură-te că nu porți niciun alt parfum care să te influențeze. Este recomandat să testezi parfumuri dimineața, când simțurile tale sunt mai ascuțite, iar pielea ta mai curată. Pulverizează puțin din fiecare parfum pe care îl ai trecut pe listă pe porțiuni diferite de piele, pe mână (sau poți face asta și în mai multe sesiuni dacă ai răbdarea necesară) și permite-i să se așeze. Miroase fiecare zonă după câteva minute pentru a vedea care sunt parfumurile, iar apoi, miroase-le din nou după câteva ore. Astfel, vei testa rezistența fiecăruia și vei simți toate notele existente.

  1. Fă o nouă listă cu parfumurile care îți plac

În urma testelor pe care le-ai făcut pulverizând parfumul pe pielea ta, întocmește o nouă listă cu parfumurile care ți-au plăcut. Acestea sunt parfumurile care ți se potrivesc.

  1. Cumpără parfumul preferat

Alege să cumperi parfumul care îți place cel mai mult și păstrează lista pentru următoarele sesiuni de cumpărături. Totodată însă, alege să cumperi parfumul în funcție de „tăria” pe care o preferi. În caz că nu știai, parfumul se găsește pe piață în 4 concentrații diferite, al căror preț diferă și el. Cel mai slab parfum (care durează aproximativ 2 ore) și totodată cel mai ieftin este apa de colonie. Apoi urmează apa de toaletă, care are un preț accesibil și rezistă pe piele în jur de 3-4 ore. Apa de parfum este ceva mai scumpă și rezistă aproximativ 6 ore, în timp ce esența de parfum (sau simplu, parfum) este cea mai scumpă și rezistă o zi întreagă de la o singură aplicare în zonele cu puls ale pielii (gât și încheietura mâinii).

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *