Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
bicicleta
bicicleta

Cum îți alegi bicicleta?

La un moment dat din viața noastră suntem puși în situația de a alege o bicicletă nouă. Înainte să iei o decizie, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

Tipul bicicletei

Bicicletele sunt de mai multe tipuri, pentru diferite gusturi și activități. Astfel, există acele biciclete clasice. Ele au o singură viteză și frâna este atunci când încerci să învârți pedalele în sens invers. Sunt potrivite pentru oraș, acolo unde nu există prea multe dealuri sau obstacole.

Bicicletele hibrid sunt o combinație dintre Mountain Bike-uri și cele pentru drum. Ele au un număr mare de viteze, fapt ce te ajută indiferent de teren sau de diferența de nivel.

BMX-urile au câștigat foarte mult teren în rândul tinerilor. Sunt potrivite pentru acrobații. Au o singură viteză și frâne acționate prin cablu.

Bicicletele de drum au o formă aerodinamică, pentru viteză și au o greutate ușoară. Ele sunt potrivite și pentru competițiile cicliste. Sunt cele mai întâlnite și sunt destul de rezistente.

Mountain-bike-urile sunt făcute special pentru suprafețe dure. Ele au un cadru compact, cauciucuri dure și coarne mult mai ridicate. Uneori vin echipate cu suspensii sofisticate și frână pe disc.

Tipul terenului pe care te deplasezi cu bicicleta

Bicicletele care au schimbător de viteze te lasă să ajustezi singur efortul de pedalat în concordanță cu dealul, vântul sau oboseala ta. Mulți bicicliști aleg să le folosească pe cele hibrid. Asta pentru că sunt ușor de folosit mai ales în orașele aglomerate. Sunt potrivite pentru mai orice ocazie, astfel că le poți găsi foarte ușor.

Tipul de confort pe care îl aștepți

Dacă vei merge prin noroi și pe teren accidentat, alege bicicleta muntain-bike. O să amortizeze destul de bine gropile și toate obstacolele peste care o să treci. Alege bicicleta de drum dacă parcurgi distanțe foarte lungi. Poziția pe care ea ți-o impune este destul de confortabilă atunci când petreci pe două roți o perioadă îndelungată. Bicicleta hibrid ți se potrivește dacă îți place să ai o poziție dreaptă și o șa mai comodă. Cauciucurile de pe bicicletele hibrid sunt mult mai durabile decât bicicletele de drum, astfel că pot fi folosite pe mai multe tipuri de teren. Ar trebui să mai știi și că dimensiunea cadrului depinde de înălțimea ta. Dacă o să urmezi informațiile de mai sus și tabelul de mai jos, nu ar trebui să ai probleme în găsirea bicicletei optime.

1396021280680-1cwjxbzy9lm3-960-540

Sursă foto: Bikegremlin 

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *